En aquest article, t’expliquem tres anècdotes poc conegudes del Palau Mercader que podràs veure en persona si t’apuntes a alguna de les visites lliures d’aquest març.
El Museu Palau Mercader ofereix tots els diumenges de març una visita lliure per la seva planta noble. És una oportunitat única per conèixer les diferents estances del Museu, sense presses, al teu aire i, a la vegada, coneixent totes les anècdotes d’aquests racons a través de l’audioguia.
D’aquesta manera, podreu conèixer algunes de les curiositats del palau on va passar els estius la família Mercader i Belloch.
3 curiositats del Palau Mercader que segurament no sabies:
I, per donar-vos més ganes de visitar aquest museu de Cornellà, us expliquem tres curiositats d’aquest edifici que, molt probablement no sabies i que, despertarà la teva curiositat per veure-ho en persona.
1. Al Palau Mercader ja hi havia llum elèctrica des de 1900
Una de les innovacions que va portar la reforma del Palau Mercader del 1900 va ser l’electricitat. Es va fer la instal·lació per proporcionar llum elèctrica a moltes de les sales, i com podeu veure a la imatge, els interruptors eren una mica diferents dels actuals. Us animem a fixar-vos en les diferents sales del Palau per mirar de trobar aquests interruptors, avui dia en desús.
2. Bona part de les peces de la col·lecció del “Museo de Antigüedades del Conde de Belloch”, propietat de Joaquim de Mercader, són armes
Si passeges per la galeria del Museu Palau Mercader, et podràs entretenir amb l’infinitat d’objectes exposats a les vitrines, part de la col·lecció del “Museo de Antigüedades del Conde de Belloch” que s’exposava al palau de Passeig de Gràcia des de 1872, propietat de Joaquim de Mercader. Una part important d’aquesta col·lecció són les armes. En trobareu de moltes tipologies diferents, un conjunt que no deixarà indiferent a cap entusiasta d’aquest gènere d’antiguitats.
3. A la visita lliure podràs visitar la Sala dels Pianos, però en aquesta sala no hi ha cap piano… Com pot ser?
Sabies que el Museu Palau Mercader conserva alguns instruments musicals dins les seves col·leccions? Però l’harmònium i la pianola no eren instruments de col·lecció, sinó elements importants del mobiliari de la casa, situats a la Sala dels Pianos, un espai destinat al lleure femení, on no podia faltar la música.