Esports i aire lliure

Programació de tardor dels ‘carrers sense cotxes’

Comença la programació de tardor dels carrers sense cotxes a Cornellà de Llobregat.

Comença la temporada de tardor amb activitats dinamitzades cada diumenge, en una zona diferent cada setmana.

Comença la programació de tardor de “Els caps de setmana sense cotxes”, el programa d’activitats lúdiques i sostenibles als carrers tallats al trànsit promogut per l’Ajuntament de Cornellà.

Cada cap de setmana, s’organitzaran activitats en dos trams diferents, amb activitats dinamitzades. De manera que en un carrer es pugui gaudir de l’activitat del Tricicle (que té molt d’èxit entre els més petits) i en un altre, tallers familiars de l’àmbit del reciclatge.

En aquest cas, coincidint amb les festes del barri Centre, dissabte 5 d’octubre, al Camp de les Aigües, d’11 a 13.30 h, es faran tallers sobre reciclatge i Tricicle. I diumenge 6 d’octubre, d’11.30 a 13.30 h, al carrer de Bonestar (Gavarra) hi haurà Tricicles i al carrer d’Arquitecte Adell (Centre), el taller mediambiental.

Pel que fa a l’agenda dels propers diumenges, estan previstes activitats dinamitzades en els següents carrers: plaça de Sant Ildefons (diumenge 13 d’octubre), carrer de la Miranda i de Salvador Dalí (diumenge 20 d’octubre), i en els carrers de Torras i Bages i de Bonestar (diumenge 27 d’octubre).

Des de 2018, el programa ha organitzat més de 120 activitats lúdiques familiars i han participat més de 6.000 persones. Es tracta d’un programa que vol potenciar l’ús dels carrers com a zones de lleure i oci per a la ciutadania, recuperant-los com a espais per viure i per conviure, on els protagonistes siguin els veïns i les veïnes.

Així, uns 16 trams de carrers tallen la circulació de vehicles cada cap de setmana per pacificar el trànsit rodat a la ciutat i donar prioritat als vianants i facilitar més espais lúdics. La majoria es tanquen durant tot el cap de setmana (dissabte i diumenge de 9 a 21 h), encara que en algun cas la restricció es limita al diumenge.

Deixa un comentari