Les cinc biblioteques de Cornellà són un dels serveis millor valorats per part de la ciutadania cornellanenca. Així ho constaten els resultats de les enquestes del GESOP que demana elaborar l’Ajuntament de Cornellà per conèixer l’opinió de la població i, en aquest sentit, el servei de la Xarxa de Biblioteques acostuma a treure les millors puntuacions. I la veritat és que no ens sorprèn perquè, a banda de les seves instal·lacions -que són amables, modernes i confortables- també ofereixen un ampli ventall d’activitats, totes, gratuïtes, i molt variades. I ara, amb la posada en marxa de la Teresa Pàmies i de la Clara Campoamor la varietat encara ha augmentat més.
D’aquesta manera, aquesta temporada s’estrena un nou club de lectura titulat “HistòricaMent”, a la biblioteca Clara Campoamor. És un club centrat en la novel·la històrica, però amb perspectiva cultural i social. La primera sessió començarà dilluns 23 de gener, a les 18.30 h, i s’allargarà fins al juny, sempre el quart dilluns de mes a la mateixa hora. Les inscripcions estan obertes. Aquest club és molt recomanable per als amants de la novel·la narrativa però amb vessant històric.
A l’altra punta de la ciutat, s’ofereix un club de lectura en francès. La biblioteca de Sant Ildefons enceta un trimestre de sessions literàries per a persones amb un coneixement intermedi-avançat de la llengua gal·la. La moderadora d’aquest club és Cécilia Debergh (professora de l’Institut Francès de Barcelona i filòloga musical) i les trobades seran els tercers dilluns de cada mes, de 19 a 21 h.
Al mateix equipament, l’Ester Bueno continua amb el seu cicle “La Sal de la vida”, en el qual es treballen diferents sentiments i etapes de la vida a través de novel·les variades que donen peu a la reflexió de la por, el desamor, el dol… Les trobades també són mensuals, els tercers dijous de cada mes, a partir de les 19 h.
La Teresa Pàmies s’estrena en aquest món dels clubs de lectura amb “Les tardes de novel·la”, on es proposaran lectures variades de tots els temps i de tota la geografia. El director d’aquest equipament és el moderador d’aquestes sessions, previstes pel darrer dimecres de cada mes, a partir de les 18 h.
I no ens podem oblidar dels “Dijous amb història”, de la biblioteca Marta Mata. És un cicle de xerrades sobre la història a càrrec de l’entitat Òmnium Cultural de Cornellà. Cada mes, es tracta una etapa diferent amb un convidat concret especialista. Sempre s’imparteixen el darrer dijous de cada mes, a partir de les 19 h, a la Sala Titan. I precisament també en relació amb la història, la biblioteca Central organitza una xerrada sobre el patrimoni històric de Cornellà, dimarts 31 de gener, a les 19 h, a càrrec de Joan Romagosa, arquitecte i vocal de l’Avenç.
La biblioteca Marta Mata també imparteix les tardes de “Cinema al Titan”, cada tercer dijous de mes, a partir de les 18 h, amb el visionament d’una pel·lícula i la seva posterior valoració i contextualització a càrrec de l’expert en cinema de Cornellà, Jaume Vidal.
Tota aquesta programació per a adults es complementa amb les activitats per al públic infantil, amb els “Dissabtes familiars” a la Marta Mata, les sessions de “Va de contes” que es desenvolupa entre tots els equipaments d’aquesta xarxa, a més dels tallers de “Crea…acció!” (manualitats sobre temes diversos, cadascuna de les sessions estan adreçades a un grup d’infants concret) i els tallers de cuina en anglès, que es porten a terme a la Marta Mata a càrrec de l’acadèmia Kids & Us, els tercers divendres del mes, a partir de les 18 h, per a infants a partir dels 3 anys.