Activitats familiars Destacat Exposicions i més

Jornades Europees de Patrimoni

Els projectes del comte de Bell-lloc, el diumenge 2 de juliol, al Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregta.

L’Ajuntament de Cornellà organitza quatre cites durant el cap de setmana del 12 i 13 d’octubre per sumar-se a la commemoració d’aquestes jornades.

L’Ajuntament de Cornellà participa novament en Les Jornades Europees de Patrimoni que impulsa l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya durant els dies 11 i 13 d’octubre. L’objectiu d’aquest esdeveniment és organitzar diferents activitats per donar a conèixer la varietat d’elements històrics i patrimonials assistents en els municipis.

A nivell local, s’han organitzat quatre propostes variades per gaudir del nostre patrimoni, però d’una manera diferent. Aquestes són les cites:

  • 12 d’octubre, a les 12 h: ‘Els increïbles projectes el comte de Bell-lloc’
  • 12 d’octubre, d’11 a 13 h: Visita lliure a la planta noble del Museu Palau Mercader
  • 13 d’octubre, a les 11 h: ‘El Parc de Can Mercader. Una passejada pel jardí romàntic’
  • 13 d’octubre, a les 12 h: ‘Descobrint els mobles del Palau Mercader’

Sota el títol de ‘Els increïbles projectes del comte de Bell-lloc’, s’organitza aquesta cita familiar a la Torre de la Miranda, el dissabte 12 d’octubre, a les 12 h, per conèixer les anècdotes d’un dels membres de la família que va viure al palau de Can Mercader.

ÉS TOTALMENT GRATUÏTA, però per l’aforament del recinte, que és limitat, cal inscripció prèvia. I des d’aquí us recomanen que us afanyeu perquè aquest tipus de propostes acostumen a omplir-se ben d’hora!

INSCRIPCIÓ: al 93 474 51 35, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h, o per correu electrònic a patrimonireserves@aj-cornella.cat

La proposta del misteri del comte de Bell-lloc explica la història concreta d’Arnaldo de Mercader, el tercer comte de Bell-lloc i impulsor d’un projecte revolucionari per a l’època: un modern centre de salut, en un esplèndid edifici i amb els últims tractaments terapèutics. Els assistents coneixeran com es va desenvolupar aquest centre i quins conceptes mèdics es tractaven a finals del segle XIX i inicis del XX.

‘Una passejada pel jardí romàntic’

Una altra de les propostes que es porten a terme en el marc d’aquestes jornades europees sobre patrimoni és la visita guiada pels jardins del parc de Can Mercader.  Es farà el diumenge 13 d’octubre, a les 11 h, amb una durada d’una hora i mitja aproximadament.

A través d’aquest recorregut, descobrireu com s’uneixen patrimoni històric i natural en un mateix espai, amb les palmeres, els plàtans, les casetes dels ànecs i el mateix edifici del museu. A més, al final d’aquest itinerari rebreu un tiquet per pujar al Trenet del parc i tenir una altra visió d’aquests jardins.

Aquesta activitat està a càrrec de Lourdes Roca de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona, amb la col·laboració de l’associació d’Amics del Ferrocarril de Cornellà.

És una activitat gratuïta, que també requereix inscripció prèvia i que recomanem que reserveu el més habitual possible.

I la darrera activitat que s’inclou en les jornades de patrimoni és una visita monogràfica que proposa una aproximació detallada al mobiliari del Museu Palau Mercader. Serà el diumenge 13 d’octubre, a les 12 h, amb inscripció prèvia també.

A partir d’un recorregut cronològic per la història del moble, descobrint la funció i la significació dels exemplars observats. Aquesta activitat està a càrrec de Mònica Piera, presidenta de l’Associació per a l’Estudi del Moble. Tindrà una durada d’una hora i mitja i està pensada per a un públic adult o per a infants majors de 10 anys.

Deixa un comentari