Activitats familiars Esports i aire lliure

Les festes de Sant Ildefons

Sant Ildefons celebra la seva festa de barri, a Cornellà de Llobregat, del 6 al 15 d'octubre de 2023.

De l’11 al 13 d’octubre, el barri més poblat de Cornellà celebra la seva festa amb propostes per a totes les edats. Destaca la festa Lúppiter per a joves, el divendres 11, a les 22 h, a la plaça del Pilar, i les actuacions musicals per a totes les edats!

Amb el pont del Pilar, arriben les festes de Sant Ildefons de Cornellà organitzades per la Comissió de Festes de barri de Sant Ildefons amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà. I, amb aquesta celebració, finalitza el calendari de festes de barri fins a l’any vinent. De l’11 al 13 d’octubre, els districtes 5 i 6 de Cornellà organitzaran diferents activitats, per a totes les edats i per a tots els gustos, amb la voluntat de gaudir amb la resta de la ciutat. Aquestes són també unes festes solidàries perquè el Centre Cívic de Sant Ildefons habilitarà un punt de recollida d’aliments bàsics a favor de la Botiga Solidària durant tots els dies de celebracions.

L’inici de les festes, divendres 11 d’octubre

L’endemà, el divendres 11 d’octubre, en horari de tarda, comença el gruixut de la programació, amb: festa jove de l’esport (a les 17 h, a la plaça de Sant Ildefons), el pregó a càrrec de la Unificació Esportiva Sant Ildefons en motiu del seu trentè aniversari (a les 19.30 h, al Centre Cívic Sant Ildefons), la vuitena edició de la fira gastronòmica i de vins Sant Vildefons (a partir de les 20.30 h, a la plaça de Sant Ildefons) i la segona edició de l’ILDEFONS MUSIC –la festa Lúppiter per a joves- (a la plaça del Pilar, a partir de les 22 h).

Dissabte 12 d’octubre

El dissabte 12 d’octubre està carregat d’activitats! Des de les 10 h, hi ha propostes variades, com ara la primera trobada de plaques de cava de la Peña Dominó (al Casal del Barri, a les 10 h), una matinal familiar (a la plaça de Sant Ildefons, des de les 11 h), la tradicional missa del Pilar (a les 12 h), exhibició castellera amb els Castellers de Cornellà i de Mollet (a les 12.30 h, a la plaça de Sant Ildefons), botifarrada musical solidària (a les 14 h, a la plaça de Sant Ildefons), animacions musicals a partir de les 17.30 h, entre la plaça de Sant Ildefons i del Pilar; i Correfoc Infantil i Correfoc Adult, a partir de les 20.30 h, des de la residència Teresa Duran. En els correfocs participen Diables de Cornellà i Diables de Cua de Drac (en l’infantil) i Diables de Cornellà (en la versió adulta). El dia finalitzarà amb l’orquestra Manhattan, a les 22 h, a la plaça de Sant Ildefons.

Diumenge 13 d’octubre, final de les festes

I durant el darrer dia de la celebració, les activitats continuen amb una matinal de circ (molt adient aquesta activitat a les portes de la celebració de la vintena edició del Festival Internacional de Pallassos), que es farà a partir de les 11 h, a la plaça de Sant Ildefons; la mostra d’entitats del barri (també a la mateixa hora i en el mateix espai), un festival de música i dansa (a partir de les 11.30 h, a la plaça de Sant Ildefons), l’homenatge a les parelles que celebren 50 anys de matrimoni (a les 17 h, a l’auditori de Sant Ildefons) i concert d’havaneres i rom cremat per tancar les festes de barri, com sempre, a la plaça de Sant Ildefons, a partir de les 18 h.

Durant les festes hi haurà instal·lat un servei de bar a la plaça de Sant Ildefons a càrrec de l’Associació Cultural Cofradia Cristo de la Buena Muerte de Cornellà de Llobregat.

Deixa un comentari