Altres Esports i aire lliure

Bioblitz Metropolità:

La 5a edició del Bioblitz Metropolità se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 de maig de 2022. Com en les darreres edicions, es combinarà la participació a les xarxes socials amb les activitats presencials.  Es convida la ciutadania a assistir a les propostes que tindran lloc a les Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans, totes relacionades amb l’elaboració d’uns cens d’éssers vius. Paral·lelament també s’anima a penjar fotografies a les xarxes socials de les diferents espècies de flora i fauna que s’observin.

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l’objectiu principal de fer un recompte d’espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Es pretén que el públic pari atenció en la biodiversitat d’aquests espais i en la seva importància per al funcionament correcte dels ecosistemes, cosa imprescindible per al control dels organismes patògens, com és el cas del coronavirus que va causar la pandèmia mundial.

Consulta tota la informació a: AMB

En què consistirà aquesta edició del Bioblitz Metropolità?

S’elaborarà un cens d’èssers vius a partir d’observacions i gimcanes per trobar d’ocells, insectes…Totes les famílies participants de les activitats del Bioblitz metropolità rebran l’obsequi del pòster de les papallones diürnes metropolitanes. Un bonic material educatiu que ajuda a la descoberta i observació d’aquest grup d’ésser vius en els parcs i les platges metropolitanes.

.Si no es coneix l’espècie, l’AMB anirà donant resposta als missatges rebuts indicant l’espècie corresponent, amb la col·laboració de científics experts. Per poder determinar el nom de l’espècie, les fotografies han de tenir prou resolució i detall de l’organisme, i mostrar-lo sencer i amb diferents imatges des de diverses perspectives.

Un cop analitzades totes les imatges rebudes i els resultats obtinguts a les activitats, l’AMB farà pública, a les xarxes socials i publicarà a la seva web una valoració dels resultats obtinguts.

La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família per aprendre moltes coses sobre els parcs metropolitans, la natura i el medi ambient, mentre juguem i fem activitats. Hi trobarem un punt d’informació del parc i el seu entorn i un espai de joc lliure.

ACTIVITAT GRATUÏTA.

22/05/2022

Horari: De 12 a 14h.

Durada: 2h.

LLOCS: PARC DE CAN MERCADER I PARC DEL CANAL DE LA INFANTA

Deixa un comentari