Esports i aire lliure

Cornellà viu la Castanyada 2021 sense restriccions, però amb mascareta!

L’any passat, la ciutadania va veure truncada la celebració de la Castanyada per les restriccions sanitàries implementades com a mesures preventives contra els contagis de la Covid-19. Llavors, les reunions estaven limitades a un màxim de sis persones i les entitats i associacions culturals de Cornellà van haver de suspendre totes les seves activitats tradicionals.

Un any després i ara que comencem a veure la llum al final del túnel, la reobertura de la vida cultural permet celebrar la Nit de Tots Sants, l’arribada de la tardor i Halloween de diferents maneres possibles.

La celebració a les escoles

Com és habitual, els escolars són qui més gaudeixen de les festes tradicionals i aquesta setmana, moltes famílies amb fills i filles als cicles educatius d’Infantil i de Primària hauran rebut la convocatòria de la Festa de la tardor, que cada centre organitzarà divendres, 29 d’octubre.

En la majoria de les escoles, els nens i nenes hauran d’anar disfressats de castanyers i castanyeres, fet que ens permetrà veure pels carrers de la ciutat mini-castanyers i mini-castanyeres, amb els seus davantals, els seus mocadors, barretines i, en el cas de les noies, mitges negres.

Durant els dies previs, han estat preparant els seus murals de tardor i hauran recollit dels carrers, de les places i dels parcs de Cornellà les fulles de color taronja més maques. Tot plegat, per celebrar la Castanyada divendres, a la tarda, amb un berenar on no podran faltar els panellets.

La Castanyada a les entitats i les associacions culturals

Amb moltes ganes, les associacions i entitats locals de Cornellà tornen a recuperar la seva activitat després de taaaants mesos de tancament i de restriccions. I la celebració de Tot Sants és una bona excusa per tornar a celebrar, per tornar a reunir-se i per tornar a gaudir.

Per aquest motiu, diumenge 31 d’octubre, coincidint amb la celebració de Tots Sants, n’hi haurà trobades entre membres, socis i sòcies d’associacions que soparan en companyia, de manera prudent, però plegats amb panellets, castanyes i moniatos.

Visita de cementiris

Més enllà de les celebracions lúdiques, la tradició cristiana mana visitar els nostres difunts entre la Nit de Tot Sants i el Dia de Difunts. Per aquesta raó, els cementiris amplien els horaris de visites i les floristeries preparen rams especials per decorar les làpides i els ninxos.

Halloween

Darrerament, la tradició americana de disfressar-se la nit del 31 d’octubre s’ha incorporat en les llars de moltes famílies. No només decoren les seves cases amb carabasses, bruixes i animals terrorífics, sinó que també es disfressen i porten a terme el Trick or Treating…

 

Sigui com sigui, el més important és celebrar, sense oblidar que el virus continua al carrer, amb prudència, però amb moltes ganes…

BONA CASTANYADA!

Deixa un comentari