Arts escèniques Conferències Exposicions i més Teatre i arts

Diumenge i dilluns festiu, visita lliure pel Museu Palau Mercader

El Museu Palau Can Mercader obre les portes aquest diumenge 5 de juny i dilluns 6 de juny (festiu a Cornellà) perquè la ciutadania pugui visitar al seu aire la planta noble. És una oportunitat per passejar per les diferents estances del palau i veure en primera persona la manera de viure dels comtes de Bell·lloc. Aquesta visita es pot fer d’11 a 13 h. A més, si porteu els vostres auriculars, podreu gaudir de l’audioguia del museu a través del mòbil.

Continua l’exposició “El farcell de la postguerra” al Museu Palau Mercader, del 3 d’abril al 4 de setembre

La política econòmica del govern fou desastrosa i va provocar l’aparició d’un mercat negre al marge de l’oficial, en el que calia moure’s per tal d’aconseguir el menjar! Alhora era convenient tenir bons contactes amb les autoritats, militars, municipals o policials, perquè les coses fossin més fàcils. La majoria de la població vivia en condicions pEl farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginyrecàries, treballant moltes hores i obtenint pocs diners, amb els que no tenia accés als aliments que proporcionava l’estraperlo, el comerç il·legal que abastava de productes el mercat negre. Mentre els preus oficials corresponien als cupons adjudicats a les famílies i que eren insuficients –en moltes ocasions ni tan sols es podia comprar el que la cartilla adjudicava–, es podien comprar majors quantitats i altres productes de manera il·legal i a preus molt més alts.

 

Per tot això, el Museu Palau Mercader acull l’exposició El farcell de postguerra, que vol retre un homenatge a totes aquelles famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país.

Produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya i la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859.

Horari d’obertura del Museu Palau Mercader: diumenges i festius, de 10 a 14h. De dilluns a divendres, en activitats programades i hores a convenir per a grups concertats.

Deixa un comentari