Corpus (Festa major) Festival i fires

Gaudeix dels espectacles del Corpus en Família!

La Festa Major de Cornellà sempre ha comptat amb dos ingredients: l’arribada del bon temps i les ganes de celebrar que arriba l’estiu, que s’acaba el curs escolar i que començaran les vacances, les tardes llargues, els dies de platja i piscina… Si a això li sumem que fa més d’un any de pandèmia, el còctel del CORPUS 2021 es fa més desitjat que mai, especialment per a les famílies amb criatures petites.

És per aquesta raó que l’Ajuntament de Cornellà ha programat una agenda de Festa Major amb activitats per a totes les edats, però on destaquen especialment la varietat de propostes per a les famílies de la ciutat. D’aquesta manera, s’oferiran una vintena d’espectacles en els patis de les escoles Suris, Ignasi Iglesias,Torre de la Miranda, Mediterrània, Els Pins, Dolors Almeda, L’Areny i Abat Oliba. És una oferta repartida entre tots els barris de la ciutat.

 

Tots aquests espectacles es realitzaran respectant les actuals normes sanitàries antiCovid, que obliguen a fer registre de persones, mantenir aforaments limitats i garantint la distància de seguretat entre els espectadors i les espectadores. També es subministrarà gel hidroalcohòlic a l’entrada del pati. Aquestes activitats NO NECESSITEN INSCRIPCIÓ PRÈVIA. Les entrades es faran per ordre d’arribada 45 minuts abans de l’inici de l’obra de teatre.

 

Les actuacions es faran des del divendres 4 al diumenge 6 juny, en horaris de matí i de tarda, en diferents torns (a les 11 h i a les 18 h i 18:30 h). Podeu consultar aquesta agenda aquí

 

Els espectacles del divendres 4 de juny seran:

A les 11 h:

“El Capitán maravilla, superhéore profesional”, al pati de l’Escola Suris

“Antipasti”, al pati de l’Escola Ignasi Iglesias

“Dia de Festa Major”, en el pati de l’Escola Torre de la Miranda

“Dos de un tipo”, al pati de l’Escola Mediterrània

“La Bella Tour”, al pati de l’Escola Els Pins

“Back 2 Classics”, al pati de l’Escola Dolors Almeda

“A su servicio”, al pati de l’Escola L’Areny

 

A les 18 h:

“3, 2, 1 IMPROPÓN”, al pati de l’Escola Els Pins

A les 18:30 h:

“Clowntífics”, al pati de l’Escola Suris

 

Els espectacles del dissabte 5 de juny seran:

A les 11 h:

“Xicana”, al pati de l’Escola Mediterrània

“Petons i rialles”, al pati de l’Escola Ignasi Iglesias

“Tentempié”, al pati de l’Escola Suris

“Saltimballa i cantajuga”, al pati de l’Escola Torre de la Miranda

“Beatbox circ”, al pati de l’Escola Dolors Almeda

“White Bottom”, al pati de l’Escola L’Areny

 

Els espectacles del diumenge 6 de juny seran:

A les 11 h:

“El petit circ de “Mesieu moustache”, al pati de l’Escola Dolors Almeda

“Xup Xup”, al pati de l’Escola Torre de la Miranda

“El mètre”, al pati de l’Escola Ignasi Iglesias

 

 

LA FESTA MAJOR 2021

Els cornellanencs i cornellanenques tenim moltes ganes de Festa Major, necessitem gaudir, sortir al carrer i compartir; però sense oblidar la situació de pandèmia que encara estem vivint. Amb aquest context i tenint en compte els indicadors positius sobre l’evolució del coronavirus a la ciutat, aquest any l’Ajuntament de Cornellà ha programat una Festa Major molt local, amb unes 25 entitats que han treballat de valent per aconseguir un programa familiar, proper i amb el màxim possible d’activitats presencials, prioritzant els espais a l’aire lliure de la ciutat.

D’aquesta manera, del 3 al 6 de juny es portarà a terme la Festa Major 2021, que pretén, d’una banda, visibilitzar les entitats i associacions socials i culturals -que tornen a reactivar-se després de més d’un any d’activitat gairebé aturada-, i de l’altra, mostrar el talent, tant a nivell artístic com empresarial, dels cornellanencs i cornellanenques.

Al voltant de 55 artistes locals seran presents a les festes. Entre d’altres, les cantants Carla Collado i Sara Alva; els músics Residual Gurus, l’Orquestra Màgic, el raper Ruxxo, els DJ’s Sam Hidd i Genè Cuee; els grups de la Societat Coral La Unió i els de La Factoria Musical; les ballarines i els ballarins de les escoles de dansa del municipi; els cantaires de les diferents entitats; els actors teatrals Àngel Amazares i de Microcornellateatre, el mag Davig el Magow, etc.

LES PRINCIPALS ACTIVITATS

El gruix del programa es concentra des del dijous 3 fins al diumenge 6 de juny, farcit de música, tallers, esports i espectacles…, i recuperant algunes de les cites més tradicionals organitzades per les entitats de la ciutat.

En total, més de 130 activitats lúdiques i gratuïtes per a tothom, amb especial atenció als infants i les famílies. Encara és aviat per celebrar actes més multitudinaris, com els populars concerts de la plaça de Catalunya, les holli dolly o la Nit de Llum i Selfies. Però, de mica en mica, Cornellà va recuperant la normalitat i l’alegria, i aquestes festes han de ser una demostració ciutadana de convivència i responsabilitat.

 

EL PREGÓ: Serà el dijous 3 de juny en streaming, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Cornellà, a càrrec d’un grup de persones de la ciutat que explicaran algunes vivències d’aquest darrer any.

TRADICIÓ I FOLKLORE: Des de la Trobada de Gegants, el Ball de l’Àliga, els balls regionals, el Toc de Corn, les sardanes, els castells, el Corndefoc (enguany estàtic)… fins a la plantada de dracs i bèsties de foc.

30 ACTIVITATS FAMILIARS: Números de circ, màgia, contes, música… i molt més. La majoria de les activitats seran en espais perimetrats, amb controls de l’aforament.

40 ACTUACIONS ITINERANTS: Músics, xanquers, tricicles, pallassos, i altres actuacions itinerants dinamitzaran els carrers de la ciutat.

30 ESPECTACLES MUSICALS: Orquestres, DJ’s, Corncanta, concerts musicals, etc. Totes les activitats acabaran a tot estirar a les 22 h, en previsió de les restriccions horàries que hi pugui haver per la pandèmia.

25 PROPOSTES CULTURALS:  Teatre, màgia, humor, exposicions, lectura… completen una extensa agenda plena d’activitats perquè tothom en pugui gaudir.

14 ACTIVITATS ESPORTIVES: Tampoc faltaran les gimcanes, les passejades de descoberta de patrimoni, les activitats esportives, etc. Una de les propostes és “Bitxarracus”, una mena de gimcana-exposició de simpàtics animalons amb els quals us podreu fer fotos, compartir-les a Instagram i guanyar premis.

CASTELL DE FOCS: Serà el dissabte 5 de juny, a les 22 h, amb el llançament de focs artificials des de diferents espais de la ciutat, per evitar la concentració de persones.

ELS DIFERENTS ESCENARIS DE LA FESTA MAJOR

S’han prioritzat els espais perimetrats a l’aire lliure que permetin aplicar un protocol de control de l’aforament i les mesures sanitàries pertinents, com ara els patis dels centres educatius i pistes esportives, i d’altres, com el Camp de les Aigües, el parc de Can Mercader o La Caldereria-La Postindustrial Zona Creativa.

També, hi haurà dinamització a cada barri amb activitats itinerants (a peu o en tricicle) per evitar aglomeracions i portar la festa a tots els racons de la ciutat.

EL CARTELL DEL CORPUS

Mari Fouz, il•lustradora i dissenyadora cornellanenca,ha il•lustrat el cartell del Corpus 2021, amb la idea del retorn d’una festa, a poc a poc, més presencial.

RESPONSABILITAT

Compromís comú per unes festes responsables, igualitàries i lliures de sexisme. La teva actitud ho és tot.

#corpuscornellà2021 #corpusenfamília Podeu seguir l’actualitat del Corpus a través dels comptes d’Instagram @queferacornella @culturacornella i @JovesCornellà

 

Deixa un comentari