Conferències Exposicions i més Petites

Ja podeu visitar l’exposició ‘L’art de la ciència’, sobre Jordi Sabater Pi

El Museu Palau Mercader ha inaugurat una nova exposició sobre el descobridor del Floquet de Neu, Jordi Sabater Pi. La mostra es pot visitar fins al 6 de novembre, durant l’horari d’obertura del Museu.

Jordi Sabater Pi (Barcelona, 2 d’agost de 1922 – 5 d’agost de 2009), serà recordat per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al zoo de Barcelona. Però Sabater Pi és molt més que el descobridor d’un animal “mediàtic”.

Sabater Pi va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines deis ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang, per haver treballat amb Diane Fossey…però allò més interessant de la seva faceta científica és la seva capacitat d’observació, que ell considerava la base del coneixement.

En aquesta exposició es vol descobrir el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall; Jordi Sabater apuntava en les seves llibretes, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions. A la mostra es fa un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d’observació i d’anàlisi, que mai podrà ser superada en l’obtenció de coneixement, i que cal, més que mai, tornar a recuperar com a disciplina de formació dels nostres futurs científics.

Aquesta exposició està organitzada per la Universitat de Barcelona, el grup de Recerca DIDPATRI, CRAI UB Biblioteca de BELLES Arts, Fons Sabater Pi i pel Museu d’Història de Catalunya.

 

Deixa un comentari