Esports i aire lliure

Milers de persones rebutgen la violència masclista a Cornellà

Concentració contra la violència masclista a Cornellà de Llobregat.

L’Ajuntament ha convocat un acte de protesta per l’assassinat de la veïna de Cornellà, a la plaça de Catalunya, després de suspendre tots els actes de Festa Major.

Arran de l’assassinat masclista que s’ha produït aquesta matinada a Cornellà, l’Ajuntament ha organitzat un acte de condemna del crim i de solidaritat amb la família de la víctima, a la qual s’han sumat milers de persones.  A les 19 h, a la plaça de Catalunya, en el mateix escenari on estava previst gaudir del darrer concert de Corpus, s’ha desenvolupat aquest acte de protesta.

Tony Aguilar, locutor de Los 40 Principales i veí de Cornellà, ha estat el conductor d’aquest acte. Els Castellers de la ciutat –que aquest matí havien de celebrar la seva exhibició dins de la Festa Major- han fet un pilar com a senyal de dol i s’ha llegit el comunicat que ha aprovat la Junta de Portaveus de l’Ajuntament, presidida per l’alcalde de la ciutat.

D’aquesta manera, milers de persones han denunciat que la ciutat s’ha vist enterbolida en el fang de la barbàrie masclista. L’acte ha comptat amb la presència dels membres del Consell Municipal de la Dona, de la corporació municipal, de Tània Verge, conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, membres de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, representants polítics de diferents municipis de la comarca, a més de l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. A l’escenari, també han comparegut alguns dels artistes que avui havien d’actuar a Cornellà per tancar el Corpus.

La concentració ha finalitzat amb la cançó ‘Lobo’ d’Elena Gadel, interpretada per Alexandra Larios i per Òscar Larios. Finalment, s’han fet cinc minuts de silenci com a rebuig a l’assassinat i com a mostra de condol amb la família de la víctima.

El consistori ha decretat tres dies de dol a la ciutat i ha suspès totes les activitats previstes avui diumenge 11 de juny dins de la programació de la Festa Major.

Deixa un comentari