Arts escèniques Exposicions i més Teatre i arts

‘L’home NU’, la nova exposició del Museu Palau Mercader, trenca arquetips sobre la masculinitat

El Museu Palau Mercader obre al públic aquest diumenge l’exposició «L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat»

L’exposició ofereix un recorregut pel nu masculí en les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

Sota el comissariat de Fina Duran i Txema Romero, la mostra «L’home nu» exhibeix peces de diverses èpoques, tècniques i formats, agrupades en vuit àmbits: des d’escultures romanes a instal·lacions de videoart contemporani, passant per retaules barrocs, porcellanes vuitcentistes, escultures, dibuixos i pintures modernistes i noucentistes, obra gràfica, fotografies, exlibris, portades de discos, còmics o, fins i tot, perfums.

Les obres exposades corresponen a alguns dels artistes catalans més destacats de finals del segle XIX i principis del XX: Marià Fortuny, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Ismael Smith, Josep de Togores, Marià Andreu, Josep Llimona, Manolo Hugué, Francesc Domingo, Antoni Vila Arrufat, Antoni Estruch, Joan Vilatobà, Joan Brull, Pere Prat Ubach, Carles Bacaflor, Francisco Torras i Armengol, Josep Rigol Fornaguera, Enric Cristòfol Ricart, Francesc Juventeny, Francesc Sitjar, Rafael Molins Marcet o Lola Anglada.

Aquestes peces comparteixen espai amb creacions d’artistes contemporanis com ara Antoni Miralda, Nazario Luque de Vera, Carlos Pazos, Francesca Llopis, Núria Güell, Mar C. Llop, Sebas Martín, Ivonne Navarro i Roberta Marrero, entre d’altres.

Durant els mesos de febrer i març s’han programat diferents activitats complementàries que es poden consultar AQUÍ.

Què vol dir ser home al segle XXI

La mostra es pregunta sobre què vol dir ser homes al segle XXI, des d’una mirada diversa, igualitària i interseccional però defugint el binarisme. El relat històric ens revela com a partir del segle XIX es comença a apuntar el canvi que es consolidarà en les avantguardes, que trencaran amb el cànon clàssic i representaran la diversitat de cossos, i també d’identitats i opcions. Al llarg del XX, l’home esdevé objecte de desig i l’arribada el cinema, el còmic, la música, i també la indústria del perfum i la moda, aniran construint una imatge de la masculinitat més variada. L’exposició convida a reflexionar sobre el context actual, marcat per la revifada del moviment feminista i les noves corrents de desconstrucció de les categories de sexe i gènere.


MUSEU PALAU MERCADER
DATES: Del 16 de gener al 27 de març
INAUGURACIÓ: Diumenge 16 de gener, a les 12 h

 

PODEU CONSULTAR TOTES LES ACTIVITATS DE PATRIMONI DEL PRIMER TRIMESTRE EN AQUEST ENLLAÇ

Deixa un comentari