Conferències Lectura

Ruta Literària “Nada” per ajudar a preparar la Selectivitat

Des de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà han iniciat un nou projecte educatiu. Es tracta d’una activitat organitzada per la Xarxa de Biblioteques de Cornellà, emmarcada dins del Pla de la Ciutat de la Lectura de l’Ajuntament de Cornellà i a càrrec d’Órbitabcn. Amb aquesta iniciativa -i amb aquesta activitat en concret, que és una manera vivencial d’estudiar l’obra de Laforet-, es vol donar suport a l’alumnat de Batxillerat a l’hora de preparar-se els continguts de les proves de Selectivitat.

La Ruta Literària gira al voltant de la novel·la “Nada” de Carmen Laforet, guanyadora del Premi Nadal al 1945. L’itinerari es desenvolupa entre el carrer d’Aribau, 36 (la casa on va néixer Carmen Laforet i on va transcórrer part de l’obra) i el barri del Raval.

La ruta està estructurada de manera dinàmica. Pensada per a que els estudiants puguin adquirir una visió més àmplia de l’obra fent una anàlisi profunda dels fets, els personatges i del context històric i físic en el qual transcorre l’obra de Laforet.

La ruta té una estructura diferent al llibre. Els temes s’agrupen per categories i es tracten en diferents localitzacions a les quals es puguin assolir una continuïtat lògica segons el context de la ciutat on tenen lloc. L’obra està traçada des de l’Eixample Dret, símbol de la burgesia de Barcelona cap al barri del Raval, símbol de la Barcelona marginada i popular.

Deixa un comentari