Activitats familiars

Ses Majestats ja arriben! (Atenció! Si plou, avisarem dels canvis a través de les xarxes)

Els Reis arriben a Cornellà, el 5 de gener, des del carrer de la Fama.

La cavalcada reial s’iniciarà el divendres 5 de gener, a partir de les 18 h, a l’avinguda de la Fama. Des d’aquí, es portarà a terme el recorregut de la comitiva, que passarà per tots els barris i que finalitzarà a les 22.20 h, al barri del Pedró.

Cornellà es prepara per a la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient. Petits i grans ompliran els carrers per seguir les carrosses reials, les del Mag Maginet i de la Fada Ondina, a més de les típiques de regals, llibres, llaminadures i carbó.

L’avinguda de la Fama torna a ser el centre de l’arribada d’en Melcior, Gaspar i Baltasar, el divendres 5 de gener, a partir de les 18 h. El secret millor guardat serà, com sempre, com i amb què arribaran els tres reis. Només podem avançar allò que ens ha dit en Maginet: que serà una benvinguda plena de llum, de color i de música.

Aquesta arribada donarà el tret de sortida a la cavalcada, que farà un recorregut molt similar al de l’any passat. L’espectacle d’arribada té una duració prevista de mitja hora, per tant, la comitiva s’iniciarà a les 18.35 h, creuarà Almeda i es dirigirà als barris de Centre i Riera per la carretera de l’Hospitalet, entrant a Rubió i Ors, però en sentit contrari dels cotxes. D’aquí, anirà cap a Fontsanta-Fatjó, tornant al barri Centre per fer els parlaments, sobre les 20.25 h.

A l’Ajuntament de Cornellà, l’alcalde rebrà en Melcior, Gaspar i Baltasar i els lliurarà la clau de la ciutat perquè puguin entrar a totes les llars. Agafaran una mica de forces i seguiran el seu camí, passant per la Gavarra, Sant Ildefons i finalitzant al barri del Pedró.

Per cert, a l’arribada dels Reis i als parlaments de l’Ajuntament s’habilitarà un espai reservat per a persones amb diversitat funcional.

I per fer més curta l’espera, aquí us deixem el resum de l’arribada de Ses Majestats el 5 de gener de 2023.

No us oblideu de portar el vostre element màgic durant l’arribada dels Reis. Aquest el podreu elaborar al Campament Oriental del Mag Maginet, que obre portes de l’1 al 4 de gener, al parc de Can Mercader.

També podeu llegir el conte de la Nit de Reis, que aquest any ha escrit el cornellanenc Joan Gallofré i que ha estat il·lustrat per Irene Alcázar. Aquest es lliura també a la haima d’en Maginet, però si voleu, el podeu descarregar en pdf.

La cavalcada 2024 serà més inclusiva, amb l’objectiu de garantir que el màxim de persones puguin accedir als actes de la festa en condicions de confort, seguretat i igualtat i, alhora, conscienciar la ciutadania sobre les necessitats específiques que tenen alguns col·lectius i fomentar la solidaritat envers els mateixos.

  • Un tram de la Cavalcada es realitzarà sense música ni efectes especials, per a persones amb hipersensibilitat auditiva i trastorns de l’espectre autista, o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos i les aglomeracions. El tram on es farà serà a l’avinguda de Can Corts, entre el carrer de Montserrat Roig i la carretera d’Esplugues.
  • Es reservaran quatre espais amb plataformes accessibles per a persones amb diversitat funcional. Concretament, se situaran a la zona de l’arribada dels Reis (Av. de la Fama); una altra a la plaça de Francesc Macià, a l’hora dels parlaments; i dos més al llarg del recorregut de la Cavalcada, una a la plaça Bedoll (cantonada d’avinguda de Sant Ildefons amb Av. República Argentina) i una altra al carrer de Joaquim Rubió i Ors, a la cantonada amb la carretera del Prat, al davant de la benzinera.
  • Per a les persones amb dificultats auditives, els parlaments dels Reis i de l’alcalde es faran també amb llengua de signes, i es projectaran en una pantalla gran ubicada a la zona, amb subtítols.
  • Durant la Cavalcada es repartiran més de 5.000 quilos de caramels sense gluten, amb la col·laboració de l’entitat comercial Cornellà Compra a Casa.

I per facilitar a tothom que vulgui seguir l’espectacle d’arribada i els parlaments dels Reis a l’Ajuntament, aquests actes s’emetran per streaming a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Cornellà: https://www.youtube.com/@cornellaweb

Deixa un comentari