Lectura

Sessions de Booklife a la Biblioteca Central, perquè la lectura és teràpia

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà ha posat en marxa diferents iniciatives presencials per acostar la màgia de la paraula escrita entre la nostra població local. Una d’aquestes novetats són les sessions de Booklife, a través de les quals, es recomanen novel·les de temes diverses per tractar diferents sentiments.

Clubs de lectura de creixement personal i d’escriptura de cinema

La Biblioteca Central de Cornellà ofereix tallers de biblioteràpia a través dels quals es fan recomanacions de llibres de ficció de diferents gèneres per tal d’ajudar a entendre, analitzar i transitar per diferents sentiments i emocions del nostre dia a dia.

Són unes sessions independents unes de les altres i estan dirigides per la comunicadora literària de la Plataforma 80grams, Laura Garcia, on es parla de diferents temes. L’horari és cada dos dijous, fins al 16 de desembre, de 19 h  a 20 h, a la Biblioteca Central de Cornellà.

Aquestes són les propostes pendents:

Booklife: Biblioteràpia i Prescripció Literària – La Culpa

Conductora: Laura Garcia (comunicadora literària de la Plataforma 80grams).

Trobada: 02/12/2021 a les 19:00 hores.

 

Booklife: Biblioteràpia i Prescripció Literària – La Resiliència

Conductora: Laura Garcia (comunicadora literària de la Plataforma 80grams).

Trobada: 16/12/2021 a les 19:00 hores.

Les places s’adjudicaran per ordre d’inscripció, sense data límit fins a omplir l’aforament de places. Les inscripcions s’han de concretar a través d’aquest enllaç.

 

Durant els mesos de novembre i desembre, la Biblioteca Sant Ildefons oferirà cursos sobre informàtica i ús de noves tecnologies adreçats a totes aquelles persones que vulguin familiaritzar-se amb aquestes noves eines.

Totes les sessions són presencials i des de la biblioteca municipal es vetllarà pel compliment de les mesures de prevenció vigents davant la Covid-19. Es duran a terme a l’Espai Multimèdia de la Biblioteca Sant Ildefons. Per participar, caldrà inscriure’s a través del formulari en línia que trobareu associat a cada curs o bé podeu contactar amb la Biblioteca Sant Ildefons. S’ha de fer una sol·licitud per a cadascun dels cursos que siguin del vostre interès.

Per garantir la qualitat de la formació, comptem amb Mithra, una entitat sense ànim de lucre dedicada a la promoció de l’ús social de les  noves tecnologies, avalada per més de vint anys d’experiència.

Es podran seguir tallers d’iniciació a internet, de gestió d’arxius, de textos,  d’Instagram, Twitter, telèfons mòbils, gestió de textos, entre d’altres. Podeu consultar tots els cursos i horaris a la web de les biblioteques:

https://biblioteques.cornella.cat/tallers-d-informatica-i-tic/

 

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà torna a obrir al 100% d’aforament

Això vol dir que les taules es poden tornar a ocupar amb tots els punts d’estudi que els corresponen, tal i com es feia abans de l’inici de la pandèmia, i que a les activitats es podran ocupar les sales segons el seu aforament màxim.

Ara bé, continua sent obligatori l’ús de la mascareta, el rentat de mans i una ventilació adequada, ja sigui per mitjans naturals o mecànics. Quan aquests requisits no es puguin complir, el distanciament social entre bombolles no convivents s’haurà de mantenir-se com fins ara.

Aquest canvi es produeix d’acord amb la Resolució SLT/3090/2021 de 14 d’octubre l’Agència de Salut Pública de Catalunya que proposa que es modifiquin les mesures previstes a la Resolució SLT/3035/2021, de 6 d’octubre, per tal d’adequar-les a la situació epidemiològica i assistencial, que, com s’ha constatat, permet fer un avançament significatiu en el nou procés de desescalada iniciat en les darreres setmanes.

Aquest procés incideix específicament en allò que concerneix les limitacions d’aforaments, generalitzat a totes les activitats i d’altres mesures com la supressió també els límits màxims del nombre de persones assistents a esdeveniments, amb caràcter general; es revisen les condicions de ventilació reforçada, que passen a ser recomanacions en tots els casos, i les mesures de control d’aglomeracions aplicables.

Deixa un comentari