Arts escèniques Exposicions i més Teatre i arts

Una mostra recorda els 50 anys de la gran riuada a Cornellà

Encara hi ha molts cornellanencs i cornellanenques que se’n recorden d’aquella riuada de 1971 que va causar importants danys materials a moltes famílies i molts comerços, empreses i infraestructures de Cornellà.

Quan es cumpleixen 50 anys d’aquella catàstrofe, les entitats de L’Avenç de Cornellà i l’Associació per al Patrimoni Històric i la Cultura, amb el suport de l’Ajuntament, han organitzat una petita exposició al carrer que, a través de fotografies, mostrarà les conseqüències de la riuada i també la solidaritat, la unió del veïnat i la mobilització ciutadana.

L’exposició és itinerant i actualment es pot veure davant de la plaça de l’Església, cantonada amb la rambla d’Anselm Clavé.

Tanmateix podeu veure una placa i un monolit que recorda l’alçada d’on va arribar l’aigua al carrer Verge de Montserrat, cantonada Rubió i Ors (Biblioteca Marta Mata).

La nit del 20 al 21 de setembre de 1971, el riu Llobregat es va desbordar, inundant els barris Centre, Riera i d’Almeda. Les intenses pluges d’aquell dia i el consegüent desbordament del riu, van deixar desenes d’habitatges destruïts i milers de persones afectades. Cinquanta anys després d’aquestes inundacions, que van marcar un abans i un després a Cornellà, la ciutat rememora el moment en què els veïns i veïnes van sortir al carrer per ajudar i netejar primer, i per reclamar la canalització del riu Llobregat després.

 

 

Deixa un comentari