Arts escèniques Exposicions i més Teatre i arts

VISITA LES DUES EXPOSICIONS NOVES SOBRE LA PANDÈMIA A CORNELLÀ

Durant la Festa Major s’han inaugurat dues exposicions a la ciutat relacionades amb les vivències viscudes des del confinament domiciliari del març de 2020 i fins a l’actualitat.

 

“ENFOC. FOTOGRAFIA A CORNELLÀ. L’ANY QUE NO VA SER”

Fins al 25 de juliol es pot visitar l’exposició “ENFONC. FOTOGRAFIA A CORNELLÀ. L’ANY QUE NO VA SER”, que vol propiciar una iniciativa a través de la qual pensar i mirar fotografia. La proposta neix amb la voluntat de mantenir periòdicament oberta una convocatòria on creadors i creadores de la ciutat conjuguin el plaer (o el turment) íntim de fotografiar amb la possibilitat d’explicar de manera conjunta el seu treball a la comunitat.

En ella, diverses persones connectades a la ciutat prenen com a fil argumental una idea, un fet comú a l’entorn del qual reflexionar. I explicar, mitjançant la figuració que més tard sorgirà del seu imaginari i que plasmaran en forma d’imatge fotogràfica.

Aquest ha estat el repte proposat a Soraya Alba, Lola de Fez, Jordi Flores, Carol Rodríguez i Xavier Socoró. Se’ls ha plantejat interpretar un fet comú a través de les imatges i exhibir-les a manera de relat col·lectiu. Malauradament, si ha existit un succés que ha col·lapsat la nostra realitat i que inevitablement podia ésser explicat, ha estat el de la pandèmia de la Covid-19.

Amb “L’any que no va ser” com a capçalera d’on agafar-se, en referència a aquest llarg període d’aïllaments i restriccions que ha fet impossible l’exercici de viure plenament, cadascuna de les persones integrants ha optat per relatar-nos el confinament, la distància o la malaltia com a vivència soferta.

Es podrà visitar de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 20h, i diumenges i festius de 10 a 14h, al Castell de Cornellà.

 

“CORNELLÀ: MIRADES DE LA PANDÈMIA. DEL SILENCI A LA SOLIDARITAT”

D’altra banda, l’exposició “Cornellà: mirades de la pandèmia. Del silenci a la solidaritat” és una iniciativa de l’Ajuntament per donar a conèixer, a través de fotografies, les diferents etapes que s’han viscut a la ciutat des de l’inici de l’estat d’alarma per la Covid-19 i fins a l’actualitat.

A través de plafons informatius en gran format, s’explica cada episodi i, el més destacat, la resposta ciutadana. D’aquesta manera, explicant totes les iniciatives solidàries que se’n van derivar durant el confinament de març de 2020 i fins a l’actualitat, també s’agraeix la feina duta a terme de manera totalment altruista pels voluntaris i voluntàries de la ciutat.

Aquesta mostra és itinerant i de moment, fins al 30 de juny, estarà disponible a la plaça d’Europa.

Deixa un comentari