Activitats familiars

3 idees de disfresses reciclades

Idees de disfresses amb materials reciclats a Cornellà de Llobregat.

Si no sabeu de què disfressar-vos aquest any, aquí us donem unes idees per confeccionar la vostra disfressa amb materials reciclats i lluir-la durant la rua de carnaval!

S’apropa carnaval i, tot i que tenim moltes ganes, això també significa que hem de preparar la nostra disfressa o la dels nostres fills o filles. Si voleu confeccionar la vostra vestimenta i evitar comprar una de nova, aquí us donem tres idees de disfressa divertida i molt, molt fàcil de fer.

Aquesta és la nostra primera proposta: una disfressa de caragol amb cartons i craft. De veritat que és molt mona –sobretot si aneu disfressats igual tota la família- i no pot ser més senzilla. Només necessiteu craft –que podeu trobar en qualsevol basar- i una pistola de silicona.

Materials:

 • Rotllo gran de craft
 • Cartó
 • Una diadema
 • Cinta de setí
 • Pistola de silicona

Making off

Comencem construint la closca del caragol i només necessitareu un rotllo de paper (aproximadament 4 metres), l’arrugarem per donar-li volum i després l’enrotllarem sense estrènyer massa. Per tenir alguna referència pel que fa a l’amplada del rotllo, podem fer servir la nostra esquena o la del nostre peque. La idea és posar la closca a manera de motxilla, per tant, retallarem un quadrat de cartó on enganxarem amb silicona les cintes de setí i, a l’altre costat, el rotllo de craft.

I, finalment, amb el mateix craft sobrant, farem les antenes del caragol que enganxarem a una diadema de color marró –també la podem folrar de craft-. I, amb craft també farem les boletes de les antenes. Tot això, l’enganxem amb silicona.

El dia de carnaval, ens hauríem de vestir amb roba de color marró i posar-nos la closca i les antenes… més fàcil impossible!

Segur que teniu caixes a casa que rebeu de les compres a distància. Doncs aquests dies, us proposem donar-li una segona vida al cartó i construir un dinosaure.

Materials:

 • Caixes de cartó (una gran, una mitjana i una altra petita)
 • 1 rotllo de cartó de paper de cuina o 2 rotllos de paper de bany
 • Retoladors
 • Tisores
 • Cinta adhesiva

Pas a pas

Tal com es veu a la foto, necessiteu una caixa gran per fer la part central del cos del dinosaure i una mitjana per fer el coll. La caixa més petita serà per fer la cara, la qual haureu de foradar per ficar els rotllos de cartó per simular els ulls. L’esquena la podeu retallar amb el sobrant de les caixes, que anireu unint amb la cinta adhesiva. La part dels ulls i de les dents les podeu repassar amb retolador.

I si teniu més temps, fins i tot podeu pintar tota la disfressa de verd per simular un veritable T-Rex. Aquesta disfressa és ideal per sortir al carrer perquè podem anar ben abrigats i posar-nos a sobre les caixes!

De veritat que si n’hi ha una disfressa senzilla i bonica, aquesta és la de papallona. Només necessiteu cartó i pintures.

Material:

 • Cartó
 • Pintures
 • Cinta de setí
 • Pistola de silicona

Preparació:

Primer, dibuixeu les ales de la papallona en el cartó i les retalleu. Després, les pintem d’acord amb la nostra imaginació i, finalment, enganxem les cintes de setí a la part inferior de les ales (la que no està decorada) per enganxar-nos les ales.

És una disfressa molt senzilla que podem complementar amb un vestit amb vol o amb un tutú i un maquillatge carregat de molt brilli-brilli!  És molt econòmica, bonica i mooolt fàcil de fer!

Com veieu, són disfresses que es poden elaborar perfectament amb els més petits i és una manera d’entretenir-los. Si voleu tenir més idees per compartir el temps lliure amb la canalla durant aquests dies de fred, a casa i sense gastar diners, aquest article us interessarà!

Deixa un comentari