Exposicions i més

No tan (In)visibles…

Nova exposició sobre científiques desconegudes a Cornellà de Llobregat.

El Castell presenta una exposició sobre dones científiques que no han rebut el seu reconeixement per ser dones. Es podrà visitar del 7 de febrer al 24 de març. L’entrada és gratuïta.

A inicis d’any, ja vam explicar que aquest 2024 seria especialment important en matèria cultural perquè, a banda de la programació habitual d’espectacles en el Cornellà Escènica, també estaven previstes diverses inauguracions d’exposicions de temes potents com és la presència de dones en el món científic. I, precisament, aquesta setmana s’inaugura una d’aquestes mostres.

Sota el títol ‘(In)visibles i (o)cultes’, el Castell de Cornellà presenta una exposició que vol recuperar la visibilitat i la veu de 24 dones que no van rebre un reconeixement merescut pels seus projectes científics.

Aquesta mostra es podrà visitar des del dimecres 7 de febrer i fins al diumenge 24 de març, en els horaris habituals d’aquesta sala, que són: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius, de 10 a 14 h.

A partir d’un revisionisme històric amb perspectiva de gènere, s’ha produït aquesta exposició entre el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reconèixer, encara que sigui amb posterioritat, els mèrits científics de 24 dones que van ser punteres en descobriments en el món de la ciència, però que pel simple fet de ser dones, no van ser reconegudes.

Aquesta exposició, a més, es complementa perfectament amb la mostra ‘Catalunya, un país d’enginy i innovació’, que es pot visitar fins al 28 d’abril al Museu Palau Mercader i que presenta creacions impulsades per catalans.

Deixa un comentari