Conferències Esports i aire lliure

5 llibres per al 8M

Recomanació llibres del 8M a Cornellà de Llobregat

Les lectures recomanades per les biblioteques municipals es poden demanar en préstec, amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà.

Les cinc biblioteques municipals de Cornellà han preparat la següent guia de lectura, amb cinc recomanacions de llibres sobre dones, feminisme o sororitat que aquest 8M heu de llegir i que, evidentment, es poden demanar de préstec a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà:

“EL VOL DE L’ESTEL” de Laetitia Colombani

Laetitia Colombani, autora del gran èxit “La trena”, torna a l’Índia per oferir-nos una apassionant història de superació basada en fets reals. Tres dones excepcionals han de batallar contra la tirania d’unes tradicions que les discriminen pel fet de ser dones. Però tot és possible… l’educació allibera i esdevé un factor clau d’empoderament i canvi vers un futur millor.

“MÉS QUE UNA DONA”, de Caitlin Moran

Caitlin Moran (Brighton, Anglaterra, 1975) és periodista i escriptora. L’any 2011 va publicar “Com es fa una dona”, un al·legat feminista que abordava diversos temes des d’una òptica molt personal i plena d’ironia. Moran presenta ara “Més que una dona”,  una seqüela del primer en el qual tracta, amb el mateix estil mordaç, amb una estructura d’agenda i des de l’òptica d’una dona de mitjana edat, temes com la bretxa salarial, la invisibilització de les feines de cures que fan les dones, els tabús existents alhora parlar de la sexualitat femenina o els estereotips de gènere marcats pel patriarcat.

“SIMONE DE BEAUVOIR ¿MADRE DEL FEMINISMO?, de María Luisa Femenías

Aquest llibre analitza el pensament i l’obra de la filòsofa francesa Simone de Beauvoir (1908-1986), considerada per moltes persones la mare intel·lectual del moviment feminista, per tant, una dona que ha deixat empremta en la història de la humanitat en tant que bona part de les pensadores posteriors beuen de les seves idees, i de forma molt important de la seva obra El segon sexe, i també perquè va anticipar molts conceptes que avui en dia ens són més comuns: patriarcat, opressió, gènere…

“LA REVOLUCIÓN FEMINISTA EN LAS AULAS”, de Comando Igualdad

“La revolución feminista en las aules” és una guia per a joves, que introdueix al món del feminisme a través de nombrosos recursos (comptes a xarxes socials, llibres, sèries…). Tracta un ampli ventall de temes com la igualtat, les masculinitats, l’amor romàntic i com abordar-los a les aules, intentant resoldre dubtes, falses creences i preocupacions dels adolescents.

“LA MEVA PRIMERA GUIA FEMINISTA”, d’Ana Polo

L’editorial La Galera edita el primer llibre de la periodista, humorista i divulgadora feminista, Ana Polo, que va destinat a públic infantil i juvenil a partir de 12 anys. Compta amb les il·lustracions d’Eva Palomar i està dividit en deu capítols. En un llenguatge senzill, adequat per al públic a què es dirigeix, i unes metàfores fàcilment entenedores, va explicant què és el feminisme, la diversitat, l’heteropatriarcat, els rols de gènere, les dones i el seu cos, la pressió estètica, la violència de gènere i l’amor romàntic, la invisibilització de les dones, les dones al món laboral i, finalment, una breu història del feminisme. Com diu la pròpia autora: “Sóc l’Ana polo, la teva feminista de confiança”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari