La Xarxa de Biblioteques de Cornellà ha confeccionat una llista de propostes literàries per al col·lectiu major de 18 anys.
No saps quin llibre regalar aquest Sant Jordi? Doncs la Xarxa de Biblioteques de Cornellà ha elaborat una llista de propostes literàries, dividides en diferents categories: infantil, juvenil i per a adults. Aquesta setmana, us presentem les seves recomanacions per al públic adult.
1.“La conjura de la niebla”, de Ángela Banzas
Novel·la amb tints de novel·la negra, thriller i investigació en què la protagonista Elena, serà la jutgessa encarregada d’instruir un cas de desaparició d’una noia a l’Illa de Cruces, una petita població gallega on el paisatge i les llegendes jugaran el seu paper en la investigació.
A mesura que avança la novel·la, el cas anirà desentranyant grans secrets dels habitants del municipi i s’aniran relacionant altres desaparicions, com la de la tieta de l’Elena, Melisa.
Escrita majoritàriament en temps present, l’escriptura d’Àngela Banzas sap captivar al lector/a i tenir-lo sempre en tensió. La lectura és força àgil i l’escenari, podríem dir, que és un personatge més de la trama.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2022725~S171
2. “Diarios y cuadernos: 1941-1995”, de Patricia Highsmith
Highsmith mai va permetre la publicació d’una biografia i sempre va ser molt reservada amb la seva intimitat, per la qual cosa l’única manera de conèixer-la era mitjançant les seves creacions o les escasses entrevistes que facilitava.En aquest sentit, Diarios y cuadernos: 1941-1995 possibilita endinsar-se en les impressions, els pensaments i la quotidianitat de la consagrada autora des de la seva època d’estudiant fins els seus últims anys a Suïssa.
Inclou divuit diaris i trenta-vuit quaderns adaptats per l’ editorial de l’escriptora d’ Estats Units autora de vint-i-dos novel·les , entre elles el best-seller El talent de Mr. Ripley (1955) i Petits contes misògins (1984)
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2022148~S171*cat
3. “La historia de los árboles”, de Kevin Hobbs i David West
Una combinació de dades fascinants sobre més de cent arbres i històries increïbles sobre la seva importància per les civilitzacions antigues, el comerç, les creences religioses i paganes, el benestar i els usos medicinals; aquest meravellós llibre suscita la curiositat a totes les seves pàgines. Si en voleu saber d’arbres, no trobareu millor compendi que aquest que ara us recomanem. Coneixement per a tota la família.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b1943091~S171*cat
4. “H.Ex.: (historias extraordinarias): proezas olvidadas, pasiones humanes y caprichos históricos que han marcada a la humanidad”, de Daniel López Valle
Els lectors de Blackie Books ben segur que coneixeran l’autor del llibre, Daniel López Valle, per ser l’autor dels “quaderns” de vacances que publica cada any aquesta editorial, en què s’expliquen fets curiosos poc coneguts de personatges d’allò més interessants. En aquest llibre hi podem trobar un bon recull d’aquestes meravelloses anècdotes.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2023485~S171*cat
5. “La veritat sobre la llum”, d’Audur Ava Ólafsdóttir
La Dýja fa anys que treballa com a llevadora a la maternitat de l’hospital de Reykjavík. Quan la seva tia-àvia Fífa, llevadora com ella, mor, ella hereta el seu pis, on troba tots els seus manuscrits amb les seves reflexions. A través d’aquests aprenem sobre les vivències de les llevadores a Islàndia, sobre les reflexions d’una dona que ha assistit milers de naixements i com això li dona una visió particular de la humanitat, la natura i l’univers i de com tot està interconnectat.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2012672~S71*cat
6. “Revolución”, de Arturo Pérez Reverte
Mèxic, 20 de novembre de 1910. Martín Garret Ortiz, un jove enginyer de mines nouvingut d’Espanya llegeix al seu allotjament de Ciudad Juárez. De sobte, un tret trenca el silenci. I després un altre, i un altre… Ja ha començat! En Martín esperava aquesta oportunitat. La revolució esclata. Aquesta és la història d’un robatori. 15000 Maximilians d’or que canviarien per sempre la vida d’en Martín. El Reverte és un mestre de l’aventura i ben segur que Revolución no us decebrà.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2023077~S171*cat
7. “La societat de la neu”, de Pablo Vierci
Un dels autors més reconeguts d’Uruguai reedita una investigació sobre un dels fets que van marcar el món: l’accident aeri que va tenir lloc la serralada andina el 1972 a més de 4.000 m d’altitud, 16 supervivents sense abric ni menjar van estar durant 72 dies en unes condicions climatològiques de 30 graus sota zero. En aquest document, els protagonistes parlen per primera vegada amb l’autor, company i amic d’escola dels protagonistes. És per això que els 16 testimonis són tan reals i ens endinsen per la situació i per les emocions que sens dubte no deixen indiferents.
Actualment, Juan Antonio Bayona, director Lo imposible, està dirigint la pel·lícula sobre aquesta obra de Pablo Vierci. https://www.filmaffinity.com/es/film484144.html que porta per títol La sociedad de la nieve.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2033438~S71*cat
8. “Demà, i demà, i demà”, de Gabrielle Zevin
Aquesta novel·la, escollida per la revista Time com la millor del 2022, explora l’amistat de dos creadors de videojocs durant la dècada dels anys noranta fins a gairebé els nostres dies. L’amor als videojocs els uneix quan es coneixen en un hospital durant la infància i també molts anys més tard, arran d’una trobada fortuïta que els farà recuperar la seva amistat.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2038218~S171*cat
9. “Els Irredempts”, de Cristina Garcia Molina
Cristina Garcia Molina (Granollers, 1975), ens presenta la seva esperada segona obra, Els Irredempts. De format breu, aquesta novel·la amb aires poètics està estructurada en tres parts en les quals els respectius protagonistes s’enfronten a situacions difícils, hostils, que sacsegen inevitablement el lector i que són, totes elles, un vertader homenatge a l’art, la literatura i, en definitiva, a tot allò que ens ancora a la vida.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2030124~S71*cat
10. “Sobre la llibertat: quatre cants de cura i restricció”, de Maggie Nelson
Maggie Nelson (California, 1973) ens presenta aquest assaig sobre la llibertat i els seus límits a partir de materials tan diversos com la cultura popular, les intimitats de la vida diària o la filosofia. L’autora, que advoca per la llibertat com a pràctica quotidiana, i no com a meta, basada en el respecte cap als altres i no entesa com a concepte abstracte, interroga el lector sobre què significa ser lliure i fins a quin punt som sobirans a l’hora de prendre decisions.
Enllaç permanent a l’Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2026727~S71*cat