Activitats familiars Esports i aire lliure Uncategorized

Viu la Jordiada ‘23

Jordiada a Cornellà

Serà el mateix diumenge 23 d’abril, al parc de Can Mercader, de 10.30 a 21 h. Es donaran cita les activitats tradicionals per celebrar, plegats, la Diada de Sant Jordi a Cornellà.

La Jordiada és l’estrella de la celebració local de Sant Jordi. És una de les activitats culturals i populars més estimada i esperada per la ciutadania cornellanenca.  I no és per a menys! Aquesta festa és l’oportunitat de gaudir de tota la diversitat d’entitats de Cornellà sobre la cultura popular catalana.

Aquest any, la Jordiada torna al parc de Can Mercader després de què, per les obres de l’any passat, s’hagués de traslladar al parc del Canal de la Infanta. D’aquesta manera, diumenge 23 d’abril, a partir de les 10.30 h, per l’entrada principal de Can Mercader, començaran a entrar totes les entitats culturals catalanes de Cornellà per iniciar la celebració. Seran, com és tradició, les següents: Trabucaires de Cornellà, Xaranga Sarau, Diablets de Cua del Foment de Cultura Popular, Diablets Petits de Cornellà, Ball de Diables Infantil de l’ASC, Tam Tam Llops, Diables, dracs i tabals de la Colla Cua de Drac del Foment de Cultura Popular, Drac Cornut de Diables de Cornellà, l’Enforcat de l’ASC, Lakolla Martinet i Gegants i capgrossos de Cornellà.

I, des d’aleshores i fins a les 21 h, hi haurà actuacions, tallers i activitats de cultura popular a càrrec de les entitats integrants de la Comissió Jordiada. La mongetada popular serà, com sempre, a les 14 h. Amb la col·laboració del Cornellà Compra a Casa (unió de botiguers i comerciants de la ciutat), s’organitza aquest dinar popular per al qual, es recomana comprar l’entrada prèviament (trobareu informació al Facebook de la Jordiada).

Durant tota la Diada, el parc de Can Mercader comptarà amb paradetes de llibres, de roses i d’artesania, a més de jocs i activitats per a tota la família. Una de les activitats més destacades és la representació de la llegenda de Sant Jordi, que, com sempre, tindrà dos passis: un, a les 12 h, i l’altra, a les 13 h. És una activitat organitzada pel Pla Ciutat de la Lectura i que explica la història del cavaller, de la princesa i del drac amb la presència estel·lar d’un dels dracs de l’entitat de Foment de Cultura Popular de Cornellà.

27è CONCURS DE FOTOGRAFIA MEMORIAL ‘BERNARDÍ FORNALS’

Coincidint amb la celebració de la Jordiada, es desenvolupa el Concurs de Fotografia Memorial ‘Bernardí Fornals’, que premia les millors instantànies de la celebració. El lliurament d’aquests premis serà el dissabte 10 de juny, a partir de les 12 h, a la Masia Can Tirel.

TRENTA ANYS DE JORDIADA

[informació de Viquipèdia] La Jordiada és una festa de cultura popular tradicional catalana que se celebra anualment des de 1993 durant el diumenge més proper dins de la setmana de Sant Jordi, al parc de Can Mercader.  

L’any 1992 es va crear una comissió per organitzar una trobada d’entitats de cultura popular vinculades a Cornellà de Llobregat. Lluís Castells i Pi fou el membre de la comissió que va fer la proposta del nom, que va rebre l’aprovació de la resta de membres. Es va celebrar per primera vegada el 18 d’abril de 1993.

Durant el dia es fan activitats musicals, infantils, participen les corals i s’hi ballen sardanes. També hi ha diverses mostres d’artesania popular i participen els castellers, els dracs, els diables i els gegants de la ciutat. Complementen l’acte: fires, llibres, flors, concursos de pintura i fotografia, així com mostres de puntes de coixí. Es realitza un dinar de germanor i un cremat a l’aire d’havaneres.

2 Comentaris

Deixa un comentari