Activitats familiars Esports i aire lliure

Arriba Sant Jordi!

Sant Jordi arriba a Cornellà de Llobregat.

Cornellà es prepara per celebrar Sant Jordi. La ciutat està preparant diferents activitats que giren entorn de la llegenda del cavaller, de la princesa i del drac, a més de diferents trobades literàries, de la venda de roses i d’exhibicions de la cultura popular catalana.

A la nostra ciutat, hi ha diferents propostes tradicionals vinculades amb el 23 d’abril. La més destacada, evidentment, és la Jordiada, que aquest serà el mateix 23 d’abril, en el parc de Can Mercader. Però, com sempre, també es portaran a terme els concerts de Sant Jordi i la representació teatral de la llegenda. Agafeu la vostra agenda i anoteu les següents cites.

LA JORDIADA

Aquesta jornada lúdica i festiva de cultura popular catalana torna al parc de Can Mercader (l’any passat, es va haver d’ubicar al parc del Canal de la Infanta per les obres de millora de l’altra parc). Aquesta festa arriba, aquest any, al seu trentè aniversari i comptarà amb la implicació d’entitat, d’associacions i de col·lectius locals per desenvolupar les activitats més emblemàtiques.

D’aquesta manera, diumenge 23 d’abril, des de les 10.30 i fins a les 21 h, el parc tindrà actuacions, tallers i activitats de cultura popular, a càrrec de les entitats integrants de la Comissió Jordiada.

CONCERTS DE SANT JORDI

Una imatge de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

Però, com sempre, més enllà de la celebració de la Jordiada, hi ha més propostes vinculades amb la diada. Un exemple són els concerts. El Castell de Cornellà organitza la trobada musical, dissabte 22 d’abril, a les 19 h. Els artistes convidats són la cantant Neus Borrel i el guitarrista Miquel Joan i posaran música als poemes de Guim Valls, de Perejaume, de Núria M. Vernis, d’Enric Casasses, de Josefa Tolrà o de Jaume Coll, entre altres. En aquest cas, l’entrada és gratuïta, però cal fer inscripció prèvia.

INSCRIPCIÓ AL CONCERT DEL CASTELL: a patrimonireserves@aj-cornella.cat o al 93 474 51 35, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h

I una hora més tard, dissabte 22 d’abril, a les 20 h, L’Auditori acull el seu particular Concert de Sant Jordi amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, dirigit i compost per Salvador Brotons. L’entrada té un preu de 19 euros, però si es fa compra anticipada, es poden adquirir per 17 euros.

Compra la teva entrada per al concert de L’Auditori

ACTIVITATS INFANTILS

Entre les propostes tradicionals de Sant Jordi a Cornellà, també destaquen les activitats infantils. El mateix 23 d’abril, al parc de Can Mercader, es portarà a terme la representació teatral “La llegenda de Sant Jordi”, amb dos passis, un, a les 12 h, i l’altra, a les 13 h. És una activitat organitzada pel Pla Ciutat de la Lectura i que explica la història del cavaller, de la princesa i del drac amb la presència estel·lar d’un dels dracs de l’entitat de Foment de Cultura Popular de Cornellà.

Una setmana després, diumenge 30 d’abril, el Castell acull la sessió de conte teatralitzat, titulat “Zog, el petit drag”. També tindrà dos passis, a les 11.45 h i a les 13 h, però, en aquest cas, cal inscripció prèvia perquè l’aforament és molt limitat. Està adreçat, principalment, a infants d’entre 3 a 8 anys, i és una versió de la llegenda de Sant Jordi, on els personatges habituals col·laboren els uns amb els altres per aconseguir un món millor.

INSCRIPCIÓ PER A LA REPRESENTACIÓ DEL CASTELL: a patrimonireserves@aj-cornella.cat o al 93 474 51 35, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h

LES ACTIVITATS DE LES BIBLIOTEQUES

Com és habitual, les biblioteques de Cornellà organitzen diferents activitats vinculades amb la literatura. Aquestes activitats es concentren, majoritàriament, durant la propera setmana. Aquestes són les més destacades:

Curs intens de relat breu: a la Biblioteca Sant Ildefons, del dimarts 18 al dijous 27 d’abril, a partir de les 18 h.

Taller de confecció de la ‘Titella Drac’: a la Biblioteca Teresa Pàmies, dijous 20 d’abril, a les 18 h

Recital de poesia del col·lectiu Poesia del Voluntariat per la Llengua: a la Biblioteca Sant Ildefons, divendres 21 d’abril, a partir de les 18 h

Taller de craft sobre heroïnes, dragones i rondalles de pel·lícules: a la Biblioteca Central, divendres 21 d’abril, a les 18 h

Taller d’enquadernació japonesa: a la Biblioteca Clara Campoamor, dimarts 25 d’abril, a les 18 h

Lectura del conte “Dins del cor”: a la Biblioteca Marta Mata, dissabte 29 d’abril, a les 11 h

Deixa un comentari