Aquest dissabte 24 de febrer, a partir de les 10.30 h, es portarà a terme la tradicional visita guiada al riu. Les persones interessades s’han d’inscriure. Recordeu que és una activitat gratuïta.
L’Ajuntament de Cornellà organitza una visita guiada pel riu Llobregat aquest dissabte 24 de febrer. És la segona cita de la programació d’aquesta temporada que comptarà amb diferents activitats vinculades amb el riu, al seu pas per Cornellà. Cada sessió, a banda de recórrer aquest espai natural, també incorpora una proposta naturalista per fer més interessant la trobada i, en aquest cas, es desenvoluparà l’anellament científic d’ocells, que tant sorprèn els assistents.
La visita guiada al riu Llobregat començarà, com sempre, a partir de les 10.30 h, al carrer de la Verge de Montserrat, concretament on comença la passera del riu. Des d’allà, el grup iniciarà el recorregut per la vora i allà es produirà l’anellament científic d’ocells.
Aquesta és una activitat gratuïta que requereix inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.
QUÈ ÉS L’ANELLAMENT CIENTÍFIC D’OCELLS
L’anellament científic d’ocells és un mètode d’estudi basat en el marcatge individual de les aus. Qualsevol registre d’un ocell anellat, ja sigui a través de la seva recaptura i posterior alliberament, o bé per la seva recuperació final un cop mort, ens oferirà una gran quantitat d’informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments.
L’anellament afecta els ocells?
La resposta és ben simple: no. És essencial que els ocells no es vegin afectats per la manipulació i per l’anella. Si ho fossin, l’anellament no ens seria d’utilitat per explicar-nos com actuen amb naturalitat els ocells. Molts estudis han demostrat que els ocells anellats durant l’època de cria tornen de seguida a incubar els ous o a alimentar els polls un cop alliberats després de ser anellats, o que els ocells anellats durant la migració segueixen viatjant al llarg dels milers de quilòmetres que hi ha entre les zones de cria i d’hivernada. Els ocells no es veuran afectats mentre l’anellament sigui fet per anelladors conscients que cal prioritzar la seguretat dels ocells. No és sorprenent que l’anellament tingui molt poc efecte sobre els ocells, ja que una anella, amb relació al pes de l’ocell, és equivalent a un rellotge de polsera per a una persona.