Aprofita aquests dies per visitar els naixements que han instal·lat algunes associacions del municipi.
Una de les propostes més tradicionals d’aquests dies és visitar els pessebres que, principalment, les parròquies i l’església de la ciutat desenvolupen amb el suport d’entitats i associacions dels municipis. Fer un recorregut per admirar el seu treball i les seves peculiaritats és un pla molt nadalenc que, us recomanem que feu amb una xocolata calenta.
Pessebre de l’església de Santa Maria
El pessebre de l’església de Santa Maria ha estat enguany el primer a inaugurar-se i es podrà visitar fins al 3 de gener de 2025. Com cada any, és fruit de la feina del Grup de Pessebristes de la parròquia de Santa Maria que sempre treballen per reproduir el naixement de Jesús amb el major dels detalls. Es pot visitar de dilluns a diumenge, de 10 a 21 h.
Visita el pessebre de La Segarra
El Centro Cultural Recreativo Extremeño ‘La Segarra’ també és una de les entitats més clàssiques a l’hora de muntar el seu pessebre. Amb figures que pràcticament representen cada moment de naixement de Jesús, podreu admirar el detall i la qualitat de les seves figuretes. Es pot visitar fins al dilluns 23 de desembre, de 18.30 a 20 h, dimarts i festius tancats.
El pessebre de la plaça de l’Església i el de la plaça de Catalunya
I l’Ajuntament de Cornellà, cada any per aquestes dates, també col·loca pessebres en diferents punts de la ciutat. El més tradicional s’instal·la a la plaça de l’Església, amb José, Maria i Jesús a mida mitjana. El més alternatiu és obra de l’artista local Jordi Rocosa i està ubicat a la plaça de Catalunya. Aquest és molt diferent dels convencionals i desperta passió entre els cornellanencs i cornellanenques. És estimat i odiat a parts iguals… però ningú pot negar que ja forma part de la nostra tradició local.
La parròquia de Sant Miquel a través de la Cofradía del Cristo de la Buena Muerte va organitzar tres dies de pessebre vivent durant el cap de setmana del 13 al 15 de desembre, representant l’anunciació, el naixement i l’arribada dels Reis Mags. Diumenge 15, per tancar el pessebre vivent, va haver també una ‘Zambombá’ amb tres cors rocieros.