Arts escèniques Teatre i arts Teatre i dansa

A.K.A., un fenomen teatral per a joves i adults

El diumenge 14 de novembre, a l’Auditori de Sant Ildefons, a les 19.00h es podrà veure l’obra de teatre A.K.A (Also Knwn As) una proposta trencadora i reflexiva sobre els joves, adreçada a aquest col·lectiu i amb l’objectiu de veure l’univers dels adolescents d’avui en dia.

A.K.A. (Also Known As) és un fenomen teatral , guanyador de quatre Premis Butaca (espectacle de petit format, text, direcció i actor) i dos Premis Max (autoria revelació i actor protagonista), que s’ha presentat en tres teatres de Barcelona, la Sala Flyhard, el Teatre Lliure i la Villarroel. Aquest monòleg parla sobre la identitat, de la diferència entre el que sents que ets i el que determina la societat que ets. Del dins i el fora.

Escrit d’una tirada per Daniel J. Meyer, ens parla d’un període de l’adolescència de Carlos del qual nosaltres formem part. Ens relata el seu dia a dia als 15 anys: l’institut, la teràpia, el rebuig, la ràbia i la por, els amics, l’amor i el desig, la injustícia, la relació amb els pares… Un moment en el qual, per circumstàncies alienes a ell, tremolen els seus fonaments, les seves arrels, la seva identitat. I és que Carlos és adoptat… i els ulls dels altres li fan plantejar quina és la seva “veritable” identitat.

Som els que els altres veuen? El que volen veure? El que vam mostrar? El que ocultem? El que emergeix quan estem solos?

El públic es converteix en jutge, testimoni i còmplice de l’evolució del protagonista, que experimenta tots els prejudicis de la societat cap a l’estranger en un moment delicat per a desenvolupament de la personalitat.

Una proposta honesta, valenta i compromesa amb el llenguatge i les inquietuds dels adolescents, que en rares ocasions tenen oportunitat de veure i sentir reflectit el seu propi univers generacional, dirigida amb molt de dinamisme per Montse Rodríguez Clusella.

Deixa un comentari