Esports i aire lliure

Aprofiteu els refugis climàtics per gaudir de la ciutat sense passar molta calor!

Can Mercader i la seva vida en una exposició a Cornellà de Llobregat.

Durant el mes d’agost, seran moltes les persones que aprofitaran les seves vacances per sortir a passejar per la ciutat. Es tracta d’una època de l’any força tranquil·la, però que compta amb unes temperatures extremes, per la qual cosa, es recomana prudència a l’hora de sortir al carrer durant les hores de més calor per evitar els ensurts dels cops de calor.

Per evitar els efectes de les altes temperatures, hi ha diferents opcions a Cornellà que permeten gaudir d’aquesta estació de la manera més fresca possible. Les piscines exteriors, els parcs i els refugis climàtics són opcions que permeten rebaixar la sensació de calor.

Un dels col·lectius que més preocupa són les persones grans i per això, l’Ajuntament, en coordinació amb la Creu Roja, ha posat en marxa, un any més, la campanya ‘Cop de Calor’ amb la qual s’atendrà telefònicament i es farà seguiment al voltant de 4.700 persones grans o que viuen soles en situació de vulnerabilitat, oferint consells i pautes per evitar els efectes de la calor. Els educadors cívics també alerten durant l’estiu les persones que passegen per la ciutat.

Refugis climàtics exteriors i interiors

L’any passat es van senyalitzar els espais exteriors més adients per fer front a les altes temperatures al parc del Canal de la Infanta, el parc de Can Mercader i el parc de Rosa Sensat. Per a la tria, s’ha tingut en compte la presència destacada d’arbres i altra vegetació, accés a fonts i punts d’aigua, elements que generen ombres com tendals i pèrgoles. Aquests factors esmorteeixen les temperatures i generen espais frescos.

Aquest any s’hi han afegit els refugis interiors, espais climatitzats que presenten unes condicions de temperatura regulades per assegurar el confort climàtic a les persones usuàries. S’han habilitat espais a les cinc biblioteques municipals perquè puguin donar aquest servei a la població més vulnerables, infants i gent gran. Tres d’elles són obertes cada tarda, de dilluns a divendres, durant el mes d’agost: biblioteca Central, biblioteca Marta Mata i biblioteca Sant Ildefons.

Consells davant l’augment de les temperatures:
• Evita fer exercici en les hores de més calor
• Tria aliments frescos i hidrata’t sovint
• Al carrer utilitza barret o gorra i roba lleugera i de colors clars
• Fes que els infants i la gent gran beguin aigua sovint
• A casa, durant el dia, tanca les finestres on toca més el sol
• Si ets al carrer, procura caminar per l’ombra o estar sota un para-sol

 

Deixa un comentari