Festival de Pallassos Festival i fires Petites

Del 16 al 23 d’octubre, torna el Festival Internacional de Pallassos!

La 19a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel presenta la seva programació amb la participació de més de 100 artistes de 52 companyies d’arreu del món.

Dintre de la programació hi trobarem actuacions com les de Los Galindos, Compagnie de la Liberté, La Churry, Pistacatro, Marcel Tomàs & Cascai Teatre o Sil de Castro; a més de 4 estrenes de la Cia. Jimena Cavalletti (en coproducció amb el festival), Asaco Producciones, Cia. Passabarret i Roi Borrallas.

Per primer cop en la seva història el festival lliurarà tres Premis Nas d’Or: el que no es va poder atorgar l’any 2020 i el doble premi als germans Raluy que s’atorga aquest 2022.

Podeu consultar tota la programació al web del festival.

La 19a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel, que se celebrarà del 16 al 23 d’octubre després de quatre anys sense fer-se i una edició cancel·lada l’any 2020, presenta la seva programació al complet amb més de seixanta espectacles, activitats i tallers als carrers, sales, escoles, biblioteques, mercats i residències de gent gran de Cornellà de Llobregat.

La programació es repartirà per 20 espais diferents de la ciutat de Cornellà amb activitats i espectacles de més de 100 artistes i 52 companyies, de les quals 8 són internacionals, 27 catalanes i 17 de la resta de l’Estat.

Dintre d’aquesta programació destaquen quatre estrenes: B.O.B.A.S. de Jimena Cavalletti (coproducció del festival), Ridi Pagliaccio d’Asaco ProduccionesRocket Carnival Clownz de la Cia. Passaparret i Solo de Roi Borrallas. També trobarem propostes com les de Los GalindosCompagnie de la LibertéLa ChurryPistacastroMarcel Tomàs & Cascai Teatre o Sil de Castro, entre moltes altres companyies i artistes.

És d’aquesta manera com el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat torna a la ciutat quatre anys després per tornar a omplir els seus carrers de somriures, apropant la cultura i el món del clown als ciutadans i ciutadanes. Un esdeveniment que arriba a gairebé tots els barris del municipi i converteix la ciutat en el principal escenari i als cornellanencs en els principals partícips.

GALES ALAPISTA!

La carpa de plaça de Catalunya tornarà a ser una de les protagonistes en la 19a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. En aquest espai se celebraran les grans gales del festival els dies 19, 20, 21 i 22 d’octubre.

La primera gala, el dimecres 19 d’octubre a les 19 h, serà una Gala Solidària en col·laboració amb Pallapupas, una associació que treballa per donar-li lloc al riure i l’humor durant el procés de la malaltia per transformar els hospitals en espais més amables i plens de vida.

A més, durant la Gala Inaugural del dijous 20 d’octubre tindrà lloc el lliurament dels tres Nassos d’Or que s’atorgaran aquest any. El primer a la companyia Los Excéntricos, un trio de pallassos de llarga trajectòria que no va poder rebre el seu guardó en l’edició cancel·lada de 2020. I, els dos Nassos d’Or 2022 en homenatge als germans Carles i Lluís Raluy.

Les gales estaran presentades per La Churry, portaran la música de Pa de Quilo i comptaran amb els espectacles de Barbara ProbstAimé MoralesHilary Chaplain i Lotta & Stina.

ELS ESPECTACLES ALAIRE!

El festival omplirà els carrers de la ciutat d’humor i riures gràcies a propostes com la Cercavila Clownic!, que la tarda del divendres 21 d’octubre donarà el tret de sortida a un cap de setmana ple d’espectacles arreu de la ciutat amb la participació d’Always Drinking Marching Band, de la Cia La Tal i La Bagnoire Roulante, dels pallassos d’Asaco Producciones i les pallases de Las Emperdonadas.

Els pallassos i pallasses també arribaran als mercats de Cornellà el matí del divendres 21 d’octubre. El Mercat de Sant Ildefons serà ocupat de nou per la Cia. Las Emperdonadas i l’Always Drinking Marching Band, mentre que el Mercat Marsans gaudirà de la Cia. Obra Vista i Mimo Chispa.

A més, durant tota la setmana ens toparem amb activitats i espectacles a l’aire lliure per diferents zones de la ciutat. Començant per la festa inaugural que tindrà lloc el diumenge 16 d’octubre a les 11:00 h a la Plaça de l’Esglèsia, i on participarà el showman Pep Callau, trobarem el Karaoke de De Mortimers i els tallers de Kanaya Circ i Sienta La Cabeza. Una novetat d’aquesta 19a edició que envairà l’espai públic per donar peu a una gran festa gratuïta pels cornellanencs.

La Plaça Francesc Macià de Cornellà de Llobregat s’omplirà de riures amb espectacles com Ridi Pagliaccio d’Asaco Producciones, un espectacle de pallassos que desenvolupa la història de l’ària Vesti la Giubba, de l’òpera Pagliacci.

Un altre dels espais de carrer, la plaça del Pilar, comptarà amb l’actuació de l’orquestra de malabars de Pistacatro amb la col·laboració de la Cornellà Band, un concert on podrem viure les emocions que transmeten la música i el circ quan s’ajunten.

Altres activitats i espectacles que es faran a aquests espais i d’altres com la plaça del Pallars o la plaça de l’Estació dintre de la programació del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà són:

Espai de circ i camerino de maquillatge – El Burro dels Jocs
¡Qué buen día! – Cia Maite Guevara
Panoli Kabareta – Ganso & Cia.
La Inauguració – Las Kakofónicas
Teatre de Funàmbuls – Circ xic
Humanus Cómicus – Niño Costrini
Les Zèles d’Obus – Cia. Benoît Charpe
C’est Pas Possible – Cia Siempre Arriba
Tallers de Circ Ximple i Rocket Carnival Clownz – Cia Passabarret
Fili Busters – Mortelo & Manzani
Comediante – Cia. Kicirke
Taller de perruqueria creativa – Sienta la Cabeza
Eso – Los Informalls
Playazoooh!!! – Helena Canas & Marc Lapuerta
Rose Bife – Sarah Anglada
Turistreando – Trapu Zaharra
A la fresca – Cia. Anna Confetti
The Legend – El Gran Dimitri

DES-PISTATS!

Els espectacles Des-pistats! són aquells que se celebraran a les sales, teatres i auditoris de Cornellà de Llobregat. En aquesta edició, per primer cop s’integren totes les sales del municipi a la programació amb la incorporació de la Sala Padró, fent així que el FIPC s’estengui encara més per tota la ciutat i els seus barris.

La Sala Ramon Romagosa acollirà espectacles com Un tal Shakespeare de Marcel Tomàs & Cascai Teatre, un show on alguns dels personatges icònics de Shakespeare viatgen a temps moderns, o Carte Blanche à Julien Cottereau de la Compagnie de la Liberté, la història d’un jove que torna a casa en el seu ciclomotor amb una noia que acaba de conèixer. També a la mateixa sala trobarem altres propostes com Welcome to my head de Kerol i Nez pour s’Aimer de Les Pêcheurs de Rêves

D’altra banda, a la Sala Padró podrem gaudir de #Mazodiva de Sil de Castro, un show de comèdia i burlesque, o Solode Roi Borrallas, un solo on es combinen titelles, manipulació d’objectes, màscares i comicitat.

Per acabar, els auditoris de la ciutat, l’Auditori de Cornellà i l’Auditori de Sant Ildefons, també comptaran amb els espectacles Gran Reserva de Rhum & Cia.Baobab de La Pera Llimonera i eMe de Carlo Mô.

ESPAI CASTELLERS – ALPUNT!

Una de les novetats d’aquesta edició serà el punt de trobada situat al local dels castellers de Cornellà, que es convertirà en un espai per a professionals obert al públic on poder compartir experiències entre artistes, tècnics, organització i públic.

A l’Espai Alpunt! també es programaran diferents espectacles els dies 21 i 22 d’octubre: B.O.B.A.S. de la Cia. Jimena Cavalletti i en cooproducció amb el festival, la història d’una humil banda musical que transformarà una situació dramàtica en una comèdia d’accidents; MDR Mort de Riure de Los Galindos, tres pallassos que ens presentaran un espectacle guardonat amb el Premio del Público TAC i el Premi Especial del Jurat Zirkólika; i Concierto Des-Generado de la Señorita Julia y sus Ex, una banda barcelonina que a cada concert juga al canvi de rols, es diverteixen amb diversos estils i es burlen de la serietat.

ESCOLES BRESSOL, BIBLIOTEQUES I RESDIÈNCIES DE GENT GRAN
Els pallassos i pallasses del festival també faran visites a escoles bressol, biblioteques i residències i casals de gent gran per portar l’humor i el riure a persones de totes les edats!

Els espectacles d’AlCole! presenten als més petits de casa a la Cia. Babaus i a Albert Vinyes amb Petit o Gran?, Kerol i el seu Welcome to my head per als alumnes d’instituts.

La programació d’ALaBiblio! farà gaudir la tarda del divendres 21 d’octubre d’un taller de pallassos a la Biblioteca Central de Cornellà de la mà de la Cia. Filigranes. I Mimo Chispa es passarà durant la setmana del festival per diferents residències i casals de gent gran amb el seu show MiMondo.

ALTRES ACTIVITATS

Apart de tota la programació, el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà també comptarà en aquesta edició amb un taller per a professionals impartit per la pallassa Caroline Dream, així com de la presentació del seu llibre Apayásate el dijous 20 d’octubre a l’Auditori de Sant Ildefons.

D’altra banda, del 4 al 27 d’octubre es podran visitar dues exposicions en el marc del festival:
Payasas, Bártulos y Cachivaches de Merche 8A – Biblioteca Marta Mata, Sala Titan
Intimitats de Toti Toronell – Vestíbul de l’Auditori de Sant Ildefons

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel, organitzat per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat amb la direcció artística d’AlaPista!, se celebra cada dos anys a Cornellà de Llobregat des de l’any 1984 amb l’objectiu de difondre el vessant sociocultural de les arts escèniques dels pallassos. Després de 38 anys d’història, el festival ja és un esdeveniment que forma part de l’ADN de la ciutat.

Esdevé així una plataforma per donar a conèixer pallassos i pallasses d’arreu del món, per situar-los en una esfera més àmplia, representativa i que puguin formar part d’un dels festivals de pallassos més prestigiosos d’Europa.

 

Deixa un comentari