Activitats familiars Cultura en familia L’hora del conte Lectura

Biblioteràpia, conta contes i molt més a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà

La Xarxa de biblioteques de Cornellà ofereix un ampli ventall de propostes cada mes per A grans i petits. Opcions que ens retroben amb la literatura de diferents maneres i formats.

Entre ells els BookLife “Biblioteràpia i prescripció literaria”. Un projecte que ofereix tallers, xerrades, guies de lectura i recomanacions, per a tot tipus de públic, on els llibres ens ajuden a abordar, entendre i analitzar diferents situacions i conflictes del nostre dia a dia. La culpa, el perdó, la solitud, l’enyorança, la gelosia, la por o el desamor, han estat i són presents en algunes de les novel·les i els contes més importants de la literatura universal, llibres que ens poden acompanyar en aquests i molts d’altres processos emocionals de la vida. BookLife neix de la ferma convicció de què la literatura ens pot ajudar a transitar per cadascun dels nostres trajectes vitals, comuns en la majoria de persones.

Al llarg de sis sessions es tractaran els següents temes: la incertesa, la por, el dol, la solitud, la culpa i la resiliència. La primera sessió serà el proper 21 d’octubre i tractarà el tema de la por.

“Biblioteràpia i prescripció literària: la por”

Dia: 21/10/2021

Hora: 19.00 h

Lloc: Biblioteca Central de Cornellà

A càrrec de: Laura Garcia (80 grams: comunicació literària)

Públic: Joves i adults

Participació: Inscripcions per a aquesta sessió a partir del 20 setembre a la web de les biblioteques de Cornellà o telefònicament a la Biblioteca Central de Cornellà.

 

Contes dramatitzats a l’Auditori de Sant Ildefons

Una altra de les propostes per a joves i adults són els contes dramatitzats. El proper dia 21 en tindrem un a l’Auditori de Sant Ildefons. Es tracta d’una obra de Patricia Highsmith “Crueltats quotidianes” . Entre les històries de Patricia Highsmith hi ha ments perverses i sospites que s’escolen poc a poc sota la pell, sota la mirada d’aquell que observa. Però també hi ha crueltats quotidianes, històries que retraten estereotips femenins i masculins, amistats perverses, relacions familiars que incomoden… Aquesta sessió proposa un petit repàs per alguns relats que fan trontollar la quotidianitat i exploren la naturalesa humana i les seves ombres, és la nostra manera de commemorar el centenari del naixement de l’escriptora Patricia Highsmith (1921-1995).

Dia: 21/10/2021

Hora: 19.00 h

Lloc: Auditori Sant Ildefons

A càrrec d’Inés McPherson (narradora)

Públic: Joves i adults

Participació: Aforament limitat. Inscripcions a partir del 20 setembre a la web de les biblioteques de Cornellà o telefònicament a la Biblioteca Sant Ildefons.

 

TALLER LITTLE CHEF

“Cuinem en anglès: Halloween”

Apunta’t als tallers més gustosos de Kids &Us i passa-t’ho d’allò més bé cuinant receptes senzilles i molt creatives, en aquests cas receptes de Halloween.

 

Dia: 22/10/2021

Hora: 18.00 h

Lloc: Biblioteca Marta Mata

A càrrec de: Kids & Us

 

Deixa un comentari