Conferències Lectura

Celebració popular a Almeda i Fontsanta-Fatjó per l’estrena de les dues noves biblioteques

La ciutadania està convidada a les dues festes que es portaran a terme el proper cap de setmana, 11 i 12 de juny, entorn de les dues noves biblioteques, als barris de Fontsanta-Fatjó i Almeda. La festivitat és el tret de sortida d’aquests nous equipaments i comptarà amb activitats per a grans i petits, repartides al llarg del cap de setmana, amb cercaviles, visites guiades pels edificis nous i espectacles infantils. Els infants, a més, podran pintar el conte que s’ha editat especialment per a la inauguració. S’habilitarà un espai de photocall i de ludoteca musical.

Agenda d’activitats de la Biblioteca Clara Campoamor (Fontsanta-Fatjó)                                    Agenda d’activitats de la Biblioteca Teresa Pàmies (Almeda)

Homenatge a les dones que posen nom a les biblioteques

Per homenatjar les dones que posen el nom als dos nous centres culturals, hi haurà cinemà-fòrum i lectures sobre Clara Campoamor i sobre Teresa Pàmies.

Les dues noves biblioteques

Els dos equipaments culturals que ara es posen en marxa són més que un espai per emportar-se llibres de préstec. Són dos equipaments culturals de proximitat que tindran una presència activa en els barris, aprofitant aprofitant les seves ubicacions privilegiades. La biblioteca de la Fontsanta-Fatjó està situada en el mateix parc del Canal de la Infanta i la d’Almeda està molt a prop del Casal d’avis, al costat d’un parc infantil. La finalitat és desenvolupar activitats a l’aire lliure per involucrar el veïnat en aquestes propostes.

Una de les novetats que inclouen és la incorporació de bucles magnètics als taulells i sales polivalents per facilitar l’escolta a les persones que portin audiòfons.

Aules d’estudi 24/7

Les dues noves biblioteques compten amb aules d’estudi obertes les 24 hores del dia durant tot l’any, un nou servei, modern i innovador, pioner a la Xarxa de Biblioteques de la província de Barcelona. Estaran vigilades a través de l’aplicació de seguretat ciutadana M7, de l’empresa local Einsmer i de Siemens. Per accedir-hi, cal tenir l’aplicació descarregada i donar-se d’alta al servei d’aules d’estudi. Un cop fet aquest pas, l’aplicació facilita un codi QR que permet l’accés al recinte.

La Biblioteca Teresa Pàmies està situada al passeig dels Ferrocarrils Catalans, molt a prop del Casal d’avis de l’Almeda. Té una superfície de 1.100 metres quadrats dividits en dues plantes, que disposen d’àrea de diaris i revistes, zona infantil i jove, espai multimèdia, serveis de préstec interbibliotecari i accés a internet, wifi i impressions. Aquest equipament cultural consta de 120 punts de lectura, de consulta i d’estudi i tindrà una programació regular d’activitats per a tots els públics.

EL BARRI DE LA FONTSANTA-FATJÓ DISPOSARÀ DE LA BIBLIOTECA CLARA CAMPOAMOR

També obrirà les portes la Biblioteca Clara Campoamor, situada en el parc del Canal de la Infanta, al barri de la Fontsanta-Fatjó. És un espai de 1.057 m² en una sola planta. Aquesta biblioteca disposa de 118 punts de lectura, té un fons de 9.760 documents i consta de servei d’autopréstec i interbibliotecari, àrea infantil i de premsa, espai BiblioLab i accés a internet, wifi i impressions.

Deixa un comentari