Arts escèniques

Chicuelo visita Cornellà amb el seu espectacle ‘Caminos’

Chicuelo visita Cornellà

Dins de la programació del “Cornellà Escènica”, la Sala Ramon Romagosa acull el dissabte 11 de febrer, a les 21 h, l’espectacle “Caminos”, de Chicuelo. Encara hi ha entrades disponibles a través del web www.entradescornella.cat

Si es fa de manera anticipada, hi ha descomptes de fins al 20%

“Caminos” és el nou treball de Chicuelo, que manté la seva essència més pura, amb la delicada bateria de David Gómez i el violoncel de Martín Meléndez, amb el ball de Karen Lugo, qui, a la vegada, llança noves formes ballant sobre el més mínim murmuri. Sense cante, cajón o palmas, el repertori de “Caminos” està fet d’històries amb ritmes flamencs.

Qui és Chicuelo?

Chicuelo, l'artista
Chicuelo presentant el seu darrer treball.

Juan Gómez ‘Chicuelo’ és un dels guitarristes més rellevants del panorama actual del flamenc i, al mateix temps, un dels compositors més prolífics i interessants de les últimes generacions. Els seus inicis van ser precisament a la nostra ciutat, quan només tenia 12 anys, amb el guitarrista Casimiro González, avui dia un dels luthieres de guitarra flamenca més reconeguts.

Chicuelo ha treballat en el Tablao de Carmen amb Mario Escudero, Angelita Vargas, La Tolea, Eva Yerbabuena, Sara Baras, Adrián Gàl·lia, Betlem Maia, Antonio ‘El Pipa’, Joaquín Grilo, entre altres artistes.

Ha estat el guitarrista habitual de, entre altres, Miguel Poveda i Duquende, amb els quals ha realitzat nombroses gires per Europa, el Japó i els Estats Units. Ha acompanyat a cantaors com Enrique Morente, Mayte Martín, Rancapino, La Susi, La Marelu, Chano Lobato, José Mercé, L’Escamarlà, Potet o Carmen Linares. També ha treballat amb músics de jazz com Chano Domínguez, Carles Benavent, Jorge Pardo, Jordi Bonell o Raynald Colom, i ha col·laborat amb la pianista Maria Joâo Pires i el violoncel·lista Jo-Jo Dt.

Actualment, es troba immers en el projecte Camins –que porta a la nostra ciutat-, acompanyat per tres destacats artistes de diferents gèneres: Karen Lugo al ball, Martín Meléndez al cello i David Gómez a la bateria. El projecte s’ha materialitzat en un disc, Camins, publicat al desembre de 2022, i amb el qual continua explorant noves sonoritats que li permeten obrir nous camins dins del flamenc.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari