Cornellà dels cornellanencs

“Cornellà és casa”

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Ramon Llull), Carol Rodríguez Colás, nascuda a la nostra ciutat, és directora de cinema i de televisió.

Aquest 2021 ha estrenat el seu primer llargmetratge de ficció “Chavalas”, i actualment també ajuda al desenvolupament i a la producció del ICEC i col·labora a la participació de TVE i TV3, en la Secció Oficial del Festival de Màlaga.

“Chavalas”, protagonitzada per Vicky Luengo i Carolina Yuste, suma la Biznaga de Plata Premi del Público, Premi millor Òpera Prima ASECAN i el Premi millor pel·lícula Movistar+. La pel·lícula, distribuïda per Filmax, es va estrenar en sales al setembre d’aquest 2021 i recentment es va projectar a la plaça de Catalunya de Cornellà, amb la presència dels cornellanencs i cornellanenques que hi apareixen en el film com a extres.

Portada de la seva pel·lícula, gravada a Cornellà.

Abans d’això, durant el 2020, Carol Rodríguez  va realitzar i va escriure el curtmetratge de ficció “La vella lluita”, produït per Mälmo Pictures i Alba Sotorra SL. Aquest treball va resultar candidat als Premis Gaudí 2021 i va aconseguir la Menció honorífica del Jurat en Femcine i el premi del públic del Festival la Pantalla gran.

L’any 2019, la directora cornellanenca va dirigir i va escriure la sèrie “Bany compartit”, una sitcom produïda per RTVE. “Un exercici realitzat amb frescor i enginy […] Un treball aparentment espumós, però sota l’escuma hi ha retranca”, segons el crític televisiu Ferran Monegal.

Al llarg de la seva carrera, també ha escrit i dirigit documentals, desenes de curtmetratges de ficció, com “Raval, plan de huida”, per a TV3 i editat per Meritxell Colell (Amb el Vent).

Tot i la seva apassionant carrera, Carol i la seva germana continuen passejant per la ciutat de manera força habitual…

Un lloc per perdre’t a la ciutat…

El carrer de la Miranda, el meu carrer favorit al món. No em canso de recórrer-ho a dalt i a baix.

Un lloc on trobar-te amb amics, veïns…

Doncs quan era petita i jugava a la plaça de Catalunya, el banc del costat del quiosc era el punt de trobada amb els meus amics. Ara, em trobo als bars de la rambla d’Anselm Clavé.

Un equipament…

L’Auditori de Cornellà ha tingut sempre una programació teatral i de dansa ben interessant.

Un esdeveniment…

La Festa Major és per a mi el gran esdeveniment de Cornellà , però també m’agrada passar-me pel Panis et vinum i el Festival de Cine B-Retina.

Un record viscut a la ciutat

Un dels primers records que tinc és estrenar, a la plaça de Tàrrega, una bicicleta que em van portar els Reis i resoldre el laberint que hi ha a la superfície de la plaça des de la finestra del nostre pis al bloc llarg de la plaça de Catalunya.

Quin símbol, element, edifici… representa el municipi?

Per a mi representa el municipi la Torre de la Miranda que es veu des de lluny des de la Ronda juntament amb tot l’skyline de la ciutat. També ho són els blocs verds que em recorden a les cançons de la Banda Trapera del Río.

Què t’agrada fer el cap de setmana a Cornellà?

M’agrada començar el cap de setmana fent una passejada en bicicleta pel riu i a la nit, m’agrada gaudir de l’oferta gastronòmica dels bars i restaurants de la ciutat. 

Cornellà és (en una paraula)?

Casa

Deixa un comentari