Arts escèniques

Gaudeix del Dansa Metropolitana

Cornellà participa en el Dansa Metropolitana de Barcelona.

Del 3 al 17 de març, Cornellà participa en aquesta nova edició del festival de Dansa Metropolitana amb sis espectacles variats.

Cornellà participa un any més en la Quinzena de Dansa Metropolitana. Del 3 al 17 de març, en diferents punts de la ciutat, es portaran a terme 6 espectacles de dansa. D’aquests, la meitat són gratuïts amb la voluntat de fer accessible la cultura a totes les butxaques.

Amb l’arribada del mes de març, arriba una nova edició del Dansa Metropolitana. Un any més, el festival omple dotze ciutats de l’àrea metropolitana (Barcelona, L’Hospitalet, Cornellà, El Prat, Esplugues, Viladecans, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Cugat, Granollers, Sabadell i Terrassa) de moviment i torna a desplegar una de les programacions de dansa més àmplia i completa de l’Estat espanyol, amb una gran presència d’artistes locals i internacionals excel·lents que es podran descobrir als diversos municipis. 

Aquest any, les danses urbanes són el fil conductor del festival i, gràcies al projecte Artèries, podran transmetre la seva energia a tot arreu. Com una artèria del cos, aquest projecte porta la dansa des del cor fins a les extremitats, connectant les persones professionals de la coreografia en danses urbanes de Catalunya amb les escoles locals i, a través d’elles, amb el gran públic. Amb aquest projecte Dansa Metropolitana celebra que el breakdance comenci a considerar-se esport olímpic, així com la vitalitat i la força de les danses urbanes, que representen el pont perfecte perquè la dansa traspassi del carrer als escenaris.

Sales de gran i petit format, espais no convencionals, places, carrers, centres de creació, cinemes i espais digitals, Dansa Metropolitana us convida a gaudir un any més del moviment en totes les seves facetes.

La nostra ciutat participa novament en aquest certamen i acollirà sis espectacles, que comencen el diumenge 3 de març i que finalitzaran el diumenge 17. Dues setmanes, quinze dies d’espectacles de ball al carrer o en alguns dels nostres escenaris. I, un altre dels aspectes destacats és que, dels 6 espectacles que es desenvoluparan a Cornellà, 3 són gratuïts i els altres, al igual que la resta d’espectacles que formen part de la programació municipal, tindran descomptes per compra anticipada, per exemple.

  • Diumenge 3 de març: Colectivo Glovo / Àngel Duran / Cia. La Corcoles

Començarà a les 12 h, a la plaça de l’Església i l’entrada és GRATUÏTA. Colectivo Glovo és una companyia de dansa galaic-portuguesa amb seu a Galícia, codirigida per Hugo Pereira i Esther Latorre, també creadors i responsables del Programa de Residència “Atopémonos Bailando” de la ciutat de Lugo. Des de la seva fundació, la companyia ha recorregut Espanya, Portugal, Itàlia, Mèxic, Costa Rica, entre altres països, i ha rebut premis i distincions en diversos festivals europeus.

  • Dimarts 5 i 12 març, SPARTACUS, de THE AUSTRALIAN BALLET

Les dues funcions es faran als cinemes Kinepolis Full de l’Splau, començaran a les 17 h i les entrades es poden comprar a partir del 9’50 euros. El nou i brillant Spartacus de The Australian Ballet, coreografiat per Lucas Jervies i amb música d’Aram Khachaturian, es basa en la història de l’heroic gladiador de l’antiga Roma que va liderar la rebel·lió dels esclaus contra l’imperi romà. A més de parlar sobre conceptes com la passió, l’honor i la venjança, Jervies utilitza la història per explorar la dinàmica i les conseqüències de les estructures de poder en els sistemes polítics. Així, el coreògraf presenta la llegenda com una al·legoria de la resistència contra els règims tirànics.

  • Diumenge 10 de març: Leila Ka / Maciej Kuźmiński Company

La Sala Ramon Romagosa acull aquest espectacle de les companyies Pode Ser + Bouffées i Resistance Movement. Començarà a les 19 h i les dues companyies oferiran un col·loqui després de la funció. Leïla Ka s’aventura sola en un diàleg entre llenguatges coreogràfics diferents, a la recerca de les múltiples identitats que constitueixen una persona..

  • Divendres 15 de març: Projecció de ‘La Singla’, de Paloma Zapata

Quan la bailaora Antonia Singla Contreras pujava a l’escenari, ho feia sense sentir la música, ja que es va quedar sorda en néixer. Filla d’una família romaní dels suburbis barcelonins. La Singla es va fer coneguda internacionalment amb 17 anys, seduint el públic amb unes actuacions sorprenentment apassionades. La seva vida s’explica en un film que enllaça present i passat i és tota una exploració de la dansa com a expressió, el moviment com a experiment i la performance com a ràbia.

Començarà a les 19 h, a l’Auditori Sant Ildefons. Hi haurà un col·loqui postprojecció amb la directora Paloma Zapata i la coreògrafa i ballarina Amparo Ruiz. Aquesta activitat és GRATUÏTA.

  • Dissabte 16 de març: espectacle de ball aeri

Diferents companyies nacionals i internacionals actuaran en aquest espectacle de ball aeri que es portarà a terme el dissabte 16 de març, a partir de les 12.30 h, a l’avinguda del Baix Llobregat, a tocar amb l’Estadi de l’Espanyol. És un espectacle gratuït, però requereix inscripció prèvia.

  • Diumenge 17 de març: Múcab Dans

L’escenografia lumínico-interactiva que veureu a l’Auditori de Sant Ildefons, a partir de les 12 h, juga amb els significats de la paraula del títol. D’una banda, “bulb” significa bombeta en anglès i, d’altra, en català, el terme designa els òrgans subterranis d’emmagatzematge de nutrients que utilitzen algunes espècies vegetals. En aquesta coreografia, ja ho veureu, el moviment és una font de riquesa i nodreix la mateixa escenografia, que reacciona modulant la intensitat de llum i del so.

Deixa un comentari