Exposicions i més

Dones històriques de Cornellà

Itinerari històric de Dones de Cornellà de Llobregat.

El diumenge 3 de març, es farà un recorregut històric per la ciutat per destacar les cornellanenques que han fet història al municipi. És una proposta totalment gratuïta, però amb inscripció prèvia.

Cornellà commemora el Dia de la Dona amb una programació especial d’activitats impulsades per l’Ajuntament de Cornellà amb la implicació d’entitats i d’associacions del municipi. Cada any, es programa un calendari de propostes variat que té la finalitat de reivindicar el paper de la dona a la nostra societat. Doncs bé, amb el mateix objectiu es portarà a terme aquest diumenge 3 de març l’Itinerari històric de Dones de Cornellà.

Aquest recorregut històric és una de les activitats més emblemàtiques de la nostra ciutat vinculades amb la commemoració del 8M i pretén posar en valor les dones de la ciutat que amb la seva vida o amb la seva professió han deixat la seva empremta. L’itinerari començarà a les 11 h i té una durada aproximada d’una hora i mitja.

El punt de trobada serà el Castell i, des d’allà, es farà el recorregut històric per la ciutat per conèixer com les dones de Cornellà han participat en la transformació del municipi, fent visibles la seva activitat i els espais de memòria on han deixat la seva petjada.

Aquesta activitat es porta a terme a través del Departament de Patrimoni, amb la col·laboració del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) i és totalment gratuïta, tot i que requereix inscripció prèvia. Les persones que estiguin interessades, poden reservar la seva plaça a través del correu electrònic patrimonireserves@aj-cornella.cat o trucant al 93 474 51 35, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h.

I, també al Castell, es portarà a terme una activitat que té a les dones com a protagonistes. Es tracta del concert ‘Dones de l’òpera: Àries i duets’. Es farà el diumenge 10 de març, a les 12 h, i l’entrada és gratuïta. Actuaran Romina Krieger, Elke Sanjosé i Inés Moraleda.

El rol de la dona a l’òpera ha estat del més variat: servidora, reina, prostituta, minyona, comtessa… A través del temps, ha anat canviant i ho veurem gràcies a la música i les intervencions didàctiques que acompanyaran el recital de Cornellà.

Deixa un comentari