Festival i fires

Quatre espectacles a Cornellà en el marc del Festival de Dansa Metropolitana per al proper cap de setmana

Cornellà torna a formar part de la programació de la cinquena edició del Festival de Dansa Metropolitana, amb una vintena d’actuacions que es portaran a terme en diferents escenaris de la nostra ciutat: l’Auditori de Sant Ildefons, la Sala Ramon Romagosa, la plaça de Sant Ildefons, Can Mercader, els cinemes FULL, la plaça de Carles Navales i la plaça de l’Església.

Divendres 18 de març,  a l’Auditori de Sant Ildefons (s’ha canviat la seva ubicació per la previsió de pluja)  a les 20:30 h, tindreu l’oportunitat de gaudir de l’espectacle ‘Anónimas raíces’ de la Cia Premoh’s Cru, un col·lectiu de dansa andalusa creat el 2016 i format pels ballarins Paloma Ramos, Isaac Suárez, Antonio León i Marta Reguera. Des de la seva creació ha participat en diferents festivals i residències artístiques. Es tracta d’una proposta vibrant i fascinant de la mà de quatre joves andalusos que fusionen flamenc i danses urbanes per preguntar-se: qui som?

Posteriorment, a les 20:45 h, en el mateix escenari, es podrà veure “Los lunares del Puma” del ballarí Adrián Vega, un coreògraf graduat a l’Institut del Teatre i professor convidat al Conservatori Professional de Dansa de Barcelona. Es considera un artista post hip-hop que treballa des de la dansa. El seu interès coreogràfic rau en la hibridació i especulació dels llenguatges del moviment. En aquest espai és on se sent més còmode per generar patrons d’improvisació i composició instantània que ha recopilat del breakin’, la dansa contemporània i el nou flamenc.

Los lunares del Puma és una experiència voyeur en què podem entrar a la sala d’assaig d’un artista. En aquesta peça l’intèrpret realitza el procés d’escoltar-se a si mateix, d’escoltar el seu so, d’entendre la interculturalitat i el patrimoni corpori i sonor que s’ha generat en ell gràcies a la trobada amb la dansa.

I a les 21 h, també a l’Auditori de Sant Ildefons, està prevista l’Street Jam, Let’s Dance!​ amb DJ set d’Adrián Vega. És un espai de trobada per explorar en comú les arts del moviment amb especial atenció a les danses urbanes.

Danses urbanes i molt més

Dissabte, 19 de març a l’Auditori de Sant Ildefons será el torn de The Very Last Northern White Rhino, de Gaston Core director escènic, dramaturg, gestor cultural, ballarí i actor, i ha estat el director de la Sala Hiroshima des del 2015. En aquesta peça col·labora amb Oulouy, ballarí, docent i codirector de la plataforma online@ilovethisdance, contextualitzant les danses urbanes i confrontant-les a les normes de la caixa negra.

Un viatge des de la foscor a la llum, una celebració de la vida mitjançant la dansa, enmig del caos del món. Ballar fins a l’esgotament, ballar fins al final perquè potser ja no hi ha res més que es pugui fer. L’espectacle es podrà veure a partir de les 20h i les entrades estan ja a la venda.

https://entradescornella.cat/the-very-last-northern-white-rhino-gaston-core-2/

Diumenge, espectacle a la plaça de l’Església

Diumenge, 20 a les 12.45h a la plaça de l’Església, tindrem l’oportunitat de gaudir de l’espectacle de la Cia Colectivo Glovo. A través de la dansa contemporània, dos ballarins ens fan reflexionar sobre les fronteres que durant segles hem creat entre mons, països i persones. Aquesta peça neix de la necessitat d’investigar, a través de la dansa, les fronteres i els moviments migratoris. Barreres frontereres que durant segles s’han creat separant mons, països i persones. Tots dos ballarins experimenten amb la distància (real i hipotètica), l’aproximació, l’allunyament, el poder i la revolta, compartint una mateixa premissa comuna: la impossibilitat de crear fronteres amb nosaltres mateixos. El Colectivo Glovo, creat el 2016 per Esther Latorre (Espanya) i Hugo Pereira (Portugal), investiga constantment sobre noves expressions escèniques.

Posteriorment a aquest espectacle es podrà veure, en el mateix escenari a la Cía. Sebastián García Ferro amb l’espectacle ‘Upper.Vol1’, una gran festa on el culte al cos i el fet d’estar en forma deixen de tenir importància i on el que és fonamental és donar total llibertat al nostre moviment. Una festa per ballar.

- En cas de pluja, aquests espectacles de diumenge es traslladaran a l'escola Els Pins (carrer de Pius XIIè, 17-19) -

Peter Pan a la Sala Ramon Romagosa

Finalment, diumenge a la tarda a partir de les 18.00h a la Sala Ramon Romagosa es podrà veure lèspectacle ‘Peter Pan’ de Pocket Ballet BCN .El conte de Peter Pan ballat amb diferents estils de dansa, farcit de personatges, aventures, diversió, emoció i mons imaginaris.

Un espectacle de dansa per a públic familiar basat en el conte de James Matthew Barrie. Amb la dansa com a mitjà, els ballarins volen fer recordar als espectadors la importància de mantenir viu el nen o nena interior, gestionar les emocions i desmuntar els rols de gènere. La companyia dona vida a aquesta història fantàstica a través de la interpretació, la dansa clàssica i contemporània, el hip-hop i fins i tot el mambo.

 

Tota la programació està disponible a www.dansametropolitana.cat

Deixa un comentari