Arts escèniques Corpus (Festa major) Teatre i arts Teatre i dansa

Torna el Corpus amb més ganes que mai i amb més seguretat

Dijous 16 de juny, el pregó a càrrec de Carol i Marina Rodríguez i Eva Murgui, directora, guionista i productora de la pel·lícula “Chavalas”, donarà el tret de sortida al Corpus 2022.

La música serà protagonista amb artistes com La Oreja de Van Gogh, Efecto Mariposa, Pole, Suu, Marlon, Samantha… i molts més concerts i orquestres a l’aire lliure i per a tots els públics.

Hi haurà itineraris segurs, més punts lila i un servei especial de bus nocturn perquè siguin unes festes lliures de violència masclista i LGBTIfòbia.

Cornellà de Llobregat viurà la seva Festa Major de l’11 al 19 de juny, amb el gruix de les activitats concentrat del dijous 16 al diumenge 19 de juny. El programa, amb prop de 140 propostes culturals, cíviques i esportives, ha estat organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de les entitats i associacions veïnals en un esforç conjunt per superar l’etapa anterior marcada per les restriccions de la pandèmia i tornar a omplir els carrers i places de la ciutat amb activitats per a totes les edats, amb especial atenció al públic familiar, els joves i la gent gran.

D’aquesta manera es recuperen les activitats més emblemàtiques i multitudinàries, com el pregó al balcó de la casa consistorial, les cercaviles i les exhibicions de cultura popular o els concerts a la plaça de Catalunya, entre moltes altres. La ciutadania gaudirà de les activitats de tradició i folklore, com el Corndefoc i el correfoc infantil, el Populari i els quadres de ball regionals, les sardanes i els castellers. Però, també d’altres més modernes i populars, com el tobogan d’aigua o la festa Holi Dolly.

Entre les novetats, cal destacar el Piromusical, un espectacle de música i focs artificials, el dissabte 18 de juny, al mirador de la Torre de la Miranda, a les 23 h.

Pregoneres de pel·lícula, dijous a partir de les 21.10h

El tret de sortida de les festes de Cornellà comença amb el ball de l’Àliga i el Pregó de Festa Major que, com ja és habitual, té lloc el dijous de Corpus, a les 21.10 hores, davant de l’Ajuntament (a la plaça de l’Església). Aquest any, les encarregades d’iniciar la celebració de manera oficial seran tres cornellanenques que s’han fet molt conegudes darrerament: Carol Rodríguez, Marina Rodríguez i Eva Murgui, directora, guionista i productora respectivament de la pel·lícula “Chavalas”, filmada a Cornellà.

Unes festes segures

L’Ajuntament de Cornellà activarà durant el Corpus d’aquest any diverses mesures, amb l’objectiu d’oferir una major sensació de seguretat i tranquil·litat a les persones que hagin de recórrer la ciutat de nit, especialment a les dones i als col·lectius LGBTI.

  • Servei especial d’autobusos: hi haurà dues línies d’autobús que realitzaran parades a demanda al llarg del seu recorregut i que enllaçaran amb les principals estacions de transport públic. Funcionaran les nits del 16, 17 i 18 de juny, entre les 21.30 hores i les 03.00 de la matinada, i també el diumenge 19 de juny, de 21.30 les hores fins a mitjanit.
  • L1-CORPUS 1: recollirà passatge a les parades de l’autobús 94; baixada a demanda dins del recorregut.
  • L2-CORPUS 2: recollirà passatge a les parades de l’autobús 95 (més dues parades excepcionals a Av. Salvador Allende/Metro Gavarra i Av. Salvador Allende/Torre de la Miranda); baixada a demanda dins del recorregut.
  • Punts lila i itineraris segurs: s’han dissenyat itineraris segurs per desplaçar-se a peu entre els diferents espais de concerts i d’activitats de la Festa Major. En alguns d’aquests llocs s’hi ha instal·lat un Punt Lila, espai informatiu destinat a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes, i en altres d’intermedis hi haurà personal municipal per fer reforç d’observació nocturna (com els serenos). Estaran operatius les nits de dijous a diumenge, i senyalitzats amb cartells i il·luminació especial.

40 espectacles musicals

La música sempre ha estat una de les protagonistes del Corpus i, enguany, hi haurà una quarantena d’actuacions repartides per tots els barris de la ciutat, entre orquestres, envelats, el Corncanta i l’escenari de la plaça de Catalunya, on es concentren tots els concerts de gran format.

Per als més joves, s’ha dissenyat un calendari de concerts amb artistes del moment i grups locals, com ara el concert de divendres 17 de juny, a la plaça de Catalunya, que comptarà amb les actuacions d’Ítaca Band, Pole i Bunker. Dissabte 18, pujaran a aquest mateix escenari Efecto Mariposa i La Oreja de Van Gogh.

Podeu consultar tota la programació a www.cornella.cat

 

Deixa un comentari