Altres Arts escèniques Música Teatre i arts Teatre i dansa

Cornellà reivindica els drets de les dones amb nombroses activitats i el Festival de música per la igualtat

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, el Consell Municipal de les Dones i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, juntament amb l’associacionisme i les entitats de dones, organitzen activitats per sensibilitzar la població sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones. Enguany, a diferència dels darrers dos anys, totes les activitats seran presencials. Entre els actes destacats, hi ha la lectura del manifest reivindicatiu, el 8 de març, a les 12.00 hores, davant de l’Ajuntament, i la celebració del IV Festival de Música per la Igualtat, dissabte 12 de març, a la plaça de Catalunya.

Al llarg de tot el mes se succeiran al voltant d’una trentena d’activitats vinculades a la commemoració del Dia de la Dona, entre aquestes: un acte d’agraïment a totes les dones que van mobilitzar-se davant la Covid-19 per confeccionar mascaretes, xerrades, rutes guiades per la història de les dones, documentals, teatre, exposicions, un torneig de futbol femení i la 6a Cursa de la Dona Dream Runners Cornellà, entre d’altres.

Festival de Música: dissabte 12 de març de 17 a 22h

El Festival de Música per la Igualtat tindrà lloc a la plaça de Catalunya, la tarda del dissabte 12 de març, de 17 a 22 h. Hi haurà actuacions musicals, diversos espais orientats a la igualtat i la diversitat sexual, mostra d’artesania de dones i presentació de la Societat Artesans de Cornellà (SAC). Els Castellers de Cornellà també participen en el Festival amb un pilar i una croquetada popular solidària.

A la part musical, la benvinguda anirà a càrrec del grup de pandereteiras “Rosalieiras” de l’Associació Rosalía de Castro, i, tot seguit, actuarà la Big Band de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas de Cornellà. Al llarg de la tarda, també interpretaran els seus temes les Dones Cantautores de Cornellà (Carla Collado, Sala Alva, Paula Rodríguez i Alexandra Larios), així com el grup de joves de l’Espai Nova de la Factoria Musical de Cornellà, Sara Uribe, i la banda barcelonina Molly Varlet amb 3 cantants i 6 músics sobre l’escenari.

Deixa un comentari