Activitats familiars Arts escèniques

Corpus 2024

Les activitats més destacades del Corpus 2024 a Cornellà de Llobregat.

Aquestes són les activitats més destacades de tota la programació de la Festa Major d’aquest any a la ciutat de Cornellà de Llobregat.

La festa major de Cornellà ja ha arribat i, amb ella, més de 160 activitats diferents, adaptades per a totes les edats i per a tots els gustos, que es concentraran principalment del 30 de maig al 2 de juny.

Aquest any, es mantenen les activitats tradicionals i continua la voluntat de l’Ajuntament de Cornellà d’oferir activitats inclusives perquè tothom pugui gaudir del Corpus 2024. Al llarg dels propers dies, a la ciutat es portaran a terme activitats populars, com ara el Corndefoc (dijous 30 de maig, a les 21.35 h) o el Populari (dissabte 1 de juny, a les 18.30 h, des de la plaça de l’Església), a més dels concerts a la plaça de Cataluna, la festa Holi (dissabte 1 de juny, a les 19 h, al parc de la Ribera) i, evidentment també, el Piromusical (dissabte 1 de juny, a les 23 h, des del mirador de la Torre de la Miranda).

La programació s’adapta a totes les edats, amb una programació específica per a les famílies, per als joves i per als més grans –amb actuacions en les residències i en els casals de la gent gran de Cornellà-. A més, amb la intenció de fer una festa el màxim d’inclusiva, Cornellà aposta per incorporar activitats adaptades.

El pregó de festa major serà interpretat també en llengua de signes. Hi haurà diverses activitats de jocs infantils que es faran sense soroll en períodes determinats (de 10.30 a 12 h) per facilitar el gaudi dels nens i nenes amb hipersensibilitat auditiva o trastorn de l’espectre autista.

I, a més, de 17.30 a 19.30 h, les atraccions funcionaran sense música ambiental, des de la voluntat de facilitar el gaudiment dels infants amb hipersensibilitat auditiva i trastorn de l’espectre autista.

Cornellà de Llobregat celebra el Corpus 2024.
Cartell elaborat per l’artista Raquel Gu.

Aquest 2024 se celebren molts aniversaris especials a Cornellà. Entre ells, destaquen dos: els 40 anys del Festival Internacional de Pallassos i les quatre dècades del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà. Per aquest motiu, el cartell de Corpus d’aquest any incorpora dos elements especials: a banda de l’Àliga, tan representativa del tret de sortida del Corpus, s’hi suma una pallassa i el Cornèlic, la mascota del certamen local de vinyetes.

I els còmics encara seran més protagonistes perquè són els responsables de donar el tret de sortida a les festes! Aquest any, el pregoner serà Maikel, autor cornellanenc de còmics, qui estarà acompanyat per la seva mascota, el Cornèlic. Ells seran els responsables de sortir al balcó de l’Ajuntament, el dijous 30 de maig, a les 21.15 h, i desitjar una bona festa major a tothom!

Tot i que es programen més de 160 activitats al carrer per celebrar la festa major de la ciutat, els concerts són sempre el plat fort del Corpus. A través de les nostres xarxes socials i de les oficials de l’Ajuntament, s’han desgranat les actuacions més destacades, que seran: el concert del divendres 31 de maig, a la plaça de Catalunya, a partir de les 20 h, amb Siderland, Julieta i Walls.

L’endemà, el dissabte 1 de juny, també a la plaça de Catalunya, actuaran Merche (a les 20.30 h) i Carlos Baute (a partir de les 23.30 h, després del Piromusical). I la traca final arribarà amb el concert de ‘Los 40 Pop Cornellà’, també a la plaça de Catalunya, a partir de les 18.30 h, amb les actuacions d’Alfred García, Nerea Rodríguez, Sofia Coll, Depol, Hilario, Noan, Lemot, Mantra, Polo Nández, MALMO040, Lau Gibert, Ters, Joven Greko i alguna sorpresa més… No podem dir encara res, però només us donarem dues pistes… Viurem una ‘noche ochentera’ i ens agrada volar ‘como el aire…’….

Aquest any, però, continua la situació d’excepcionalitat de sequera i, per aquest motiu, no s’han pogut programar activitats com la festa de l’escuma o els tobogans d’aigua. Amb tot, hi ha altres propostes també molt divertides, com ara el Confettisònica, amb música, karaoke i una pluja de confeti a la plaça del Pallars, el diumenge 2 de juny, a les 11.30 h.

I, un any més, l’Ajuntament de Cornellà aposta per unes festes no sexistes i igualitàries, habilitant Punts Lila per informar, assessorar i ajudar enfront de les violències masclistes i LGBTIFòbia. Hi haurà una parella d’Agents Lila que estran en coordinació amb l’organització i també amb els cossos de seguretat, si la situació així ho requereix.

També es tornen a habilitar dues línies de bus nocturn, amb parades a demanda, que fan els recorreguts habituals de les línies de bus 94 i 95. Les dues línies estaran disponibles de 23 a 03 h, la nit del dijous, i de 21.30 a 03 h, les nits del divendres i dissabte. En el plànol podreu consultar el recorregut i la situació dels Punts Lila, molt propers als escenaris principals del Corpus.  

Deixa un comentari