Arts escèniques Música Teatre i arts

Darrer concert líric de les Nits d’Estiu al Castell,aquest dijous

La programació de les Nits d’Estiu finalitza aquesta setmana i amb ella, les activitats més emblemàtiques. Aquest dijous, el Castell acollirà el darrer concert líric de la temporada d’estiu, amb la soprano Alicia Martínez Bonfill i la pianista Irene Aisemberg. Serà, com sempre, a partir de les 22 h, i és totalment gratuït.

La soprano i la pianista proposen una vetllada musical amb cançons originals per a veu i per a piano d’arreu del món, des d’Elgar a Toldrà passant per Ginastera. Un viatge que tindrà la natura com a fil conductor, amb harmonies oníriques i melodies envolvents que crearan una atmosfera suggerent i inspiradora.

Alicia Martínez Bonfill s’ha format de la mà d’Anna Alàs, Natasha Tupin i Grissel Ruiz, i ha cursat el Màster en Interpretació de la Música Antiga en l’especialitat de cant històric a l’ESMUC sota el mestratge de Marta Almajano. Així mateix, ha rebut els consells de Carlos Mena, Alexander Fleischer (Hochschule für Musik “Hanns Eisler” de Berlín), Michel Brun (Ensemble Baroque de Toulouse), Marcel Boone (Fachhochschule Nordwestschweiz de Basilea) i Carla Filipcic-Holm. Ha guanyat el I. Concurs de Cant organitzat pel Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Per la seva banda, Irene Aisemberg és una pianista italiana d’orígens argentins resident a Barcelona des del 2008. Ha participat en nombrosos cursos sobre la interpretació del tango i de la música argentina. S’ha presentat a la ciutat de Buenos Aires en el “Festival Internacional Astor Piazzolla”, en el 19è Festival Internacional de Tango de la ciutat de Granada, a l’Auditori del CCCB en ocasió de la 2a edició del Festival de Tango de Barcelona, en la plaça de Sant Jaume de Barcelona durant les festes de la Mercè i a la Sala Jamboree. A la ciutat de Barcelona, ha format part del “Sextet Guardiola” i “L’Orquestra Típica Barcelona”.
Molt lligada al repertori vocal, Irene Aisemberg treballa amb nombrosos cantants realitzant tant el repertori líric com el popular; s’ha presentat a la Sala Oriol Martorell en el marc del 7th Barcelona Festival of Song, a casa Amèrica de Madrid, Ambaixada argentina i uruguaiana de Roma, la Societá Umanitaria di Milà i en altres importants ciutats.

 

Deixa un comentari