Arts escèniques Conferències Exposicions i més Teatre i arts

Visiteu l’exposició sobre Luis Cernuda disponible al Castell

El Castell de Cornellà acull una exposició de Luis Cernuda fins al 13 de març. Aquesta mostra, inaugurada el 3 de febrer, a les 20 h, és un treball col·lectiu en homenatge a l’escriptor andalús.

Sota el títol “La realidad y el deseo”, la mostra destaca per la doble condició literària i pictòrica que rescata un dels autors necessitats de restitució després de la seva expatriació per la Guerra Civil espanyola i la seva mort a Mèxic. Gabriel Serrano és el comissari d’aquesta exposició itinerant i afirma que Cernuda és un poeta de doble exili, l’humà i el polític. En aquesta exposició es podrà conèixer el pensament republicà de l’artista i el breu pas de l’autor pel comunisme, a més del seu orgull “gairebé sectari” de l’homosexualitat i la seva posició contra el capitalisme.

Per això aquesta exposició ret homenatge a la gran obra de Cernuda, “La realidad y el deseo”, a través d’un diàleg literari-artístic on Eduard Arranz revisa “Escondido en los muros”; Manolo Quejido tradueix a l’oli “Sombras blancas” o l’escultora Maïs soscava en una barca la nostàlgia del poema “Quisiera estar solo en el sur”, entre d’altres. Ressaltant la participació de les artistes de Cornellà Carmen Dengra i Aina Ai, que han realitzat la seva obra sobre els poemes de Cernuda “No es nada, es un suspiro” i “El viajero”, respectivament.

Si Federico García Lorca esculpia l’aire, Luis Cernuda dibuixava amb la paraula”. Aquella frase del crític Arnau Puig resumeix perfectament la inspiració de l’homenatge que l’art contemporani espanyol brinda al poeta Luis Cernuda. Una exposició que reuneix més d’una trentena d’artistes, com ara Luis Gordillo, Cesc, Broto, Guinovart, Ciria, Manolo Quejido i Ballester, que converteixen les lectures dels versos de l’escriptor en pintures i escultures que reivindiquen el seu llegat, a més de les dues artistes locals Carmen Dengra i Aina Ai.

La mostra “La realidad y el deseo” -el mateix títol del poemari que l’autor va publicar just abans de la guerra civil- es podrà contemplar a Cornellà, a les sales d’exposicions del Castell, fins al 13 de març de 2022 .

Deixa un comentari