Altres Arts escèniques Teatre i arts

El Festival de cinema B-retina del 17 al 19 de setembre

La Covid-19 va deixar en suspens moltes programacions durant l’any 2020 i aquest anys amb totes les mesures sanitàries i de seguretat corresponent es torne a programar de forma progressiva. Una d’elles és el Festival de cinema B-Retina.

Amb el satanismo i l’ocultisme com a leitmotiv, L’Auditori de Sant Ildefons es prepara per a acollir el B-Retina 666 del divendres 17 al diumenge 19 de setembre.

Entre els actes més destacats de la seva programació, destaca l’homenatge a l’actriu Marián Salgado, en altre temps veu de Reagan en el doblatge original de l’Exorcista en cinemes, amén de protagonista de l’Endimoniada d’Estimant de Ossorio i del clàssic Qui pot matar a un nen? de Chicho Ibáñez Serrador, la qual serà projectada en una sessió especial que comptarà amb la presència de l’actriu i escriptora, coneguda pels fans com “la nena del Fantaterror”.

A la llista de convidats se suma Pedro Barbero, director amb àmplia experiència en cinema i TV, que acudirà a l’homenatge que el festival realitzarà a Tuno Negre en el seu 20è aniversari, títol que el madrileny va dirigir en el ja llunyà 2001 i que va suposar una de les aportacions nacionals més notables al boom del slasher a la fi dels 90 i principis de segle XXI.

El festival comptarà a més amb diverses premieres europees, espanyoles o catalanes, entre les quals destaquen la doble sessió de la productora Troma ( #ShakespearesShitstorm i The Slashening: The Final Beginning ), la descacharrante producció de sèrie Z CarousHELL (amb un unicorn que escapa d’uns cavallets per a executar la seva sagnant venjança), la psicotrónica Everything is Terrible presents: The Great Satan (projectada en doble sessió amb El Violador Infernal en col·laboració amb Cinema The Warrior) o la inaugural Repossession , a les quals cal sumar una sèrie de retrospectives temàtiques especials com El Dia de la Bèstia d’Álex de l’Església (que es projectarà en sessió doble al costat del documental Hereus de la Bèstia , de Diego López i David Pizarro), Alucarda de Juan López Moctezuma o La Pluja del Diable de Robert Fuest.

Així mateix, B-Retina no deixa de costat els seus ja clàssics esdeveniments com la sessió infantil, que enguany comptarà amb la projecció de la Família Addams: La Tradició Continua , a més de la seva masterclass, que enguany serà impartida pel col·lectiu Bloody Girls i analitzarà el paper de la dona al cinema satànic/ocultista sota el títol “La dona i el dimoni”. Com cada any, el fermall final el posarà el concurs de curtmetratges, una de les sessions que més sol omplir-se en cada edició del festival.

Sobra dir que hi haurà moltes més sorpreses entre sessió i sessió, perquè B-Retina sempre guarda diversos asos en la màniga per a sorprendre, cuidar i esperonar al seu públic. I tot això a preu de riure, perquè el festival continua mantenint la seva política de preus populars, amb entrades de dia complet a 6€ i abonaments per a tot el festival per només 12€. Tota una celebració a baix cost del cinema de baix cost.

L’organització ha programat prop d’una desena de films que es podran veure en diferents horaris i pels quals ja es poden comprar les entrades a:

https://www.b-retina.cat/entradas/

Consulta la programació

 

Deixa un comentari