Esports i aire lliure

El Mercat de Pagès de Cornellà celebra 8 anys oferint productes de proximitat

Mercat Pagès de Cornellà

Cornellà és un dels municipis propers del Parc Agrari del Baix Llobregat que compta amb un mercat pagès. S’habilita tots els diumenges, de 10 a 14 h, a l’entrada del parc de Can Mercader- tot i que durant les obres s’ha hagut de desplaçar a la plaça d’Oleguer Bellavista (davant de l’entrada central al parc per la carretera de L’Hospitalet)-. És una manera molt saludable de gaudir del matí dels diumenges, comprant vegetals i fruites de proximitat, frescos, contribuint a l’economia agrícola local/comarcal i gaudint de l’entorn natural del parc més emblemàtic de la nostra ciutat.

El primer mercat va tenir lloc el diumenge 18 de gener de 2015 amb productors del Parc Agrari i amb la presència de la cervesa Cornèlia, l’associació Pastinaca i Tecsalsa. Vuit anys després, el projecte ha evolucionat i ha ampliat el nombre d’agricultors que col·loquen la seva paradeta de venda al detall. En aquell moment, Cornellà feia un pas endavant en l’aproximació dels productes de temporada de productors locals i en la reducció de residus, ja que aquests aliments no són productes envasats. D’aquesta manera, es dinamitzava el teixit social i econòmic local, alhora que es redueix la contaminació pels transports.

Des d’aquell moment, no és difícil veure comprant, amb les seves cistelles de ràfia, famílies. Van a comprar amb calma, acompanyats pels seus fills/filles que porten bicicletes o patinets. Caminen pel mercadet, observen els productes de cadascuna de les parades i s’apropen a aquella que els agrada més. Els infants acostumen a sorprendre’s perquè les albergínies o les carbasses són més grans que les dels supermercats –a més de ser molt més bones, evidentment-. I el pagès o la pagesa, a banda de vendre, també explica que allò que les famílies s’estan emportant, l’ha plantat, sembrat i recollit amb les seves pròpies mans.

Però no només són les famílies amb criatures les que fan servir aquest mercat, també hi ha parelles més grans, persones soles o cuiners i cuineres de la zona que volen triar en persona el producte que més els quadre amb allò que volen servir en el seu bar o restaurant. Un exemple de clienta fidel és la Vicky, que amb els seus 62 anys, gairebé compra allà tots els diumenges l’enciam, la ceba i les bledes que es menjarà durant tota la setmana. O el Jaume, que sempre busca les millors patates per després fregir-les quan venen els seus nets a dinar a casa.

És evident que el Mercat de Pagès de Cornellà va venir per quedar-se i, vuit anys després, està més que consolidat a la nostra ciutat.

Deixa un comentari