Exposicions i més

Sabies que Cornellà ha estat un destí vacacional? T’ho expliquem a l’activitat del Museu Palau Mercader d’aquest diumenge

Exposisicó Estiueig de proximitat

El Museu Palau Mercader presenta aquest diumenge 29 de gener, a les 11 h, una visita familiar dinamitzada de l’exposició “Estiueig de proximitat”, que requereix inscripció prèvia. Es tracta d’una activitat per a famílies amb infants a partir dels 5 anys, que també està traduïda a la llengua de signes catalana.

L’activitat la porta a terme el Fòrum Maresme i FESOCA i serà una manera pràctica de conèixer com gaudien de les vacances els catalans i les catalanes des de 1850 fins a 1950. D’aquesta manera, els assistents respondran a les següents preguntes: qui eren els estiuejants de fa un segle? On anaven i com viatjaven? Per què, llavors, Cornellà era un destí vacacional? Totes aquestes preguntes es descobriran parlant de l’oci, de la salut i d’altres motius que van impulsar a les classes benestants a sortir de les ciutats per “anar a prendre les aigües”.

IMPORTANT: Per assistir-hi, cal inscriure’s a través del 93 474 51 35 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h) o per mitjà de l’adreça electrònica patrimonireserves@aj-cornella.cat

Sobre l’exposició “Estiueig de proximitat 1850-1950”

Fotografia d’una família estiuejant a Cornellà.

El Museu Palau Mercader acull una nova exposició titulada “Estiueig de proximitat, 1850-1950”, que inclou la nostra ciutat com a destí vacacional per a l’aristocràcia de l’època. Aquesta interessant i premiada mostra estarà disponible fins al 26 de febrer i es podrà visitar els diumenges i festius, de 10 a 14 h.

El recorregut de l’exposició està dividit en vuit àmbits que permeten entendre totes les implicacions socials d’aquest fenomen, les problemàtiques i els avenços socials derivats de l’estiueig. A més, es dedica un apartat a les especificitats locals del municipi que l’acull, que en el cas del Museu Palau Mercader inclou fotografies de l’Arxiu Històric de Cornellà amb imatges de la vida a les residències dels estiuejants benestants com els Mercader, família aristocràtica de Barcelona que hi va construir el palau que porta el seu nom; o l’industrial Josep Maragall que va comprar la masia que seria coneguda com a Can Maragall, on el seu fill, el poeta Joan Maragall, i la seva família van estiuejar algunes temporades. A més, també s’hi documenten els primers exemples d’estiueig popular coincidint amb el creixement industrial de Cornellà i la creació de nous barris com la Gavarra i el Pedró, on la dècada de 1920 moltes famílies barcelonines hi adquireixen petites parcel·les per construir-hi habitatges senzills per passar-hi el cap de setmana o els breus períodes de vacances que disposaven.

Aquest diumenge, també hi ha visita guiada al Museu Palau Mercader

Paral·lelament a aquesta activitat complementària de l’exposició, diumenge 29 de gener, d’11 a 12 h, en dos passis diferents, es faran visites guiades per la planta noble. Aquests recorreguts comentats presenten la història de la finca Mercader i descobreixen alguns dels espais de la planta noble, decorats segons el gust d’una família aristocràtica de finals del segle XIX.

Per assistir-hi, també cal confirmar la nostra assistència a través dels canals de reserva d’inscripcions comentats anteriorment.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari