Activitats familiars

El Museu de Matemàtiques augmentarà les seves activitats

MMACA activitats familiars

El MMACA es trasllada al sector Can Bagaria en un període estimat de 3 anys.

Tenim una bona notícia que beneficia escolars i, especialment, famílies cornellanenques. El Museu de Matemàtiques de Catalunya s’ampliarà i s’ubicarà al sector de Can Bagaria. Aquest trasllat suposa un augment d’aquest equipament cultural, que passarà dels actuals 300 metres quadrats (a la tercera planta del Museu Palau Mercader) als futurs 1.500. Són 5 vegades la superfície d’aquest espai dedicat a les ciències exactes. I això que suposarà per a la població? Doncs l’augment de les activitats, especialment durant els caps de setmana.

Plànol del futur MMACA
Plànol de la futura ubicació del MMACA.

El Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), afincat a Cornellà, s’ha quedat petit. Durant els darrers anys, està rebent una mitjana de 100.000 visitants a l’any i, quan no poden acollir més persones, s’ofereixen a fer les sessions a les pròpies escoles. Durant els caps de setmana i, especialment, quan fan algun taller o activitat especial, la seva capacitat també és limitada i les famílies que arriben més tard, acostumen a quedar-se amb les ganes de participar perquè l’aforament és limitat. Amb l’ampliació, el MMACA podrà acollir més persones, més estudiants i més famílies.

Balmón i Fornals durant la roda de premsa del MMACA
Durant la roda de premsa de presentació del conveni de col·laboració.

De moment, s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Museu i l’Ajuntament, que es va signar dijous 16 de febrer, en roda de premsa. I d’aquí, caldrà esperar uns tres anys (en el millor dels casos), perquè aquest projecte sigui una realitat. Per cert, un projecte car, perquè només la seva redacció tècnica té un preu de 3’5 milions d’euros, que assumirà l’Ajuntament de Cornellà. A més, tenint en compte que s’ubica en una de les naus modernistes de Can Bagaria i que aquesta és una zona protegida per ser propietat patrimonial de la ciutat, tota la reforma es dispara una mica més.

En tot cas, Cornellà tindrà un Museu molt més gran i seguirà sent la seu d’aquesta iniciativa, que busca desmitificar aquesta ciència i mostrar que les matemàtiques són útils, necessàries i, a més, divertides. I, un apunt curiós: com que el MMACA estarà al costat de l’Escola municipal de música Roser Cabanes, els dos equipaments desenvoluparan activitats conjuntes en la zona exterior d’aquest recinte i això servirà també per vincular l’art i aquesta ciència, molt més unides d’allò que pot semblar a priori…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari