Arts escèniques

‘Els Buonaparte’ a la Sala Ramogosa

El diumenge 24 de març, a les 19 h, a la Sala Ramon Romagosa, es representa aquesta obra de teatre sobre els germans Bonaparte.

La programació del Cornellà Escènica ens porta a finals de març una obra divertida, made in Catalunya i amb personatges coneguts i reconeguts pel públic català. Es tracta de l’espectacle “Els Buonaparte”, de Ramon Madaula i sota la direcció de la Sílvia Munt.

És una producció de Teatre Akadèmia, interpretada per Pau Roca, David Bagés i Oriol Guinart, que explica la divertida relació de Napoleó Bonaparte amb el seu germà. La trama ens situa en el moment en què Napoleó, després d’envair la península Ibèrica i de destronar els Borbons, es retroba amb el seu germà Josep en una nit plena de confessions i de gelosies.

Tant Ramon Madaula (autor de la idea original) com la Sílvia Munt, la seva directora, i tot el repartiment d’actors han estat reconeguts per aquesta interpretació d’una part de la història mundial. ‘Els Buonaparte’ han omplert –i continuaran omplint- sales de teatre arreu del nostre territori i és que sembla que el seu èxit es desprèn de l’interès popular per conèixer les misèries dels personatges més importants de la història. Així ho explica la seva directora:

“És un tros d’història que val la pena explicar, perquè com sempre el que ens interessa és com de patèticament sublims poden ser els grans homes… És una obra d’actors, de gran intensitat física i emocional on la intel·ligència anirà intentant obrir-se pas dintre dels imperatius gairebé vodevilescos de la situació. És una comèdia plena de bones raons que amaguen les virtuts i els pecats més inconfessables.”

L’espectacle comença a les 19 h, a la Sala Ramon Romagosa. El preu de les entrades és d’11’85 euros i, com sempre, si es fa compra anticipada s’paliquen descomptes de fins al 20%.

Deixa un comentari