Activitats familiars Exposicions i més

Visita a la Torre de la Miranda

Visita teatralitzada a la Torre de la Miranda de Cornellà de Llobregat.

El diumenge 17 de març, a partir de les 12 h, es farà una activitat familiar sobre un dels serveis que la nostra torre va tenir al llarg de la seva història. És una proposta totalment gratuïta, però requereix inscripció prèvia.

La Torre de la Miranda obrirà les seves portes el diumenge 17 de març, amb una activitat teatralitzada que serveix per donar a conèixer la funció d’aquest edifici com a centre de salut durant l’època dels comtes Mercader i Bell-lloc.

La Torre de la Miranda està molt present a Cornellà durant la celebració de les festes nadalenques, especialment quan arriba gener i el Mag Maginet surt de la torre, però més enllà de l’imaginari d’aquest personatge nostre, poques persones coneixen la veritable història de la Torre de la Miranda.

Aquest edifici es va crear inicialment com a observatori meteorològic i d’aus, però, durant uns anys, va ser tot un referent en salut i és que el tercer comte de Bell-lloc el va voler transformar en un centre de salut. I, precisament aquesta part de la seva història, serà la que es representarà el diumenge 17 de març. Començarà a les 12 h i està pensada per a infants a partir dels 10 anys. La seva durada és d’una hora i mitja.

És una proposta de l’Ajuntament de Cornellà per divulgar la nostra història i el patrimoni de la nostra ciutat. A través del Departament de Patrimoni, setmanalment s’organitzen activitats diferents vinculades amb el Palau de Can Mercader, el Castell o, en aquest cas, la Torre de la Miranda. Totes són activitats gratuïtes, algunes de les quals –com aquesta- requereixen inscripció prèvia. En aquests casos, la reserva de places es pot realitzar per telèfon, trucant al 93 474 51 35, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h, o per correu electrònic a través de patrimonireserves@aj-cornella.cat

Deixa un comentari