Arts escèniques Exposicions i més

Concert de dones a l’òpera

Concert de Dones a l'òpera a Cornellà de Llobregat.

El diumenge 10 de març, es farà un concert al Castell per repassar l’evolució dels personatges femenins al llarg de la història de l’òpera. És una activitat gratuïta, que començarà a les 12 h.

Cornellà commemora el Dia de la Dona amb una programació especial d’activitats impulsades per l’Ajuntament de Cornellà amb la implicació d’entitats i d’associacions del municipi. Cada any, es programa un calendari de propostes variat que té la finalitat de reivindicar el paper de la dona a la nostra societat i dins d’aquest calendari, el Concert de Dones a l’òpera és una de les cites més emblemàtiques.

A la imatge, en el centre, la Romina Krieger, acompanyada d’altres artistes líriques, durant la gravació d’un programa de TV3.

Es tracta d’una trobada musical titulada ‘Dones de l’òpera: Àries i duets’. Es farà el diumenge 10 de març, a les 12 h, i l’entrada és gratuïta. Actuaran Romina Krieger (soprano), Olga Kobekina (pianista) i Inés Moraleda (recentment coneguda per la seva participació en el programa ‘La Voz’ i la responsable del doblatge de Bella a ‘La Bella i la Bèstia’).

L’objectiu d’aquest concert és, d’una banda, gaudir de les meravelloses veus d’aquestes cantants i del piano de l’Elke i, també, repassar els diferents personatges femenins en les cantates. I és que, si repassem aquesta evolució de les dones en el món coral, hi ha una línia molt prima entre les dives idealitzades i les víctimes tràgiques…

El rol de la dona a l’òpera ha estat del més variat: servidora, reina, prostituta, minyona, comtessa… A través del temps, ha anat canviant i ho veurem gràcies a la música i les intervencions didàctiques que acompanyaran el recital de Cornellà.

Deixa un comentari