Exposicions i més

Els còmics ja són aquí!

Mostra del còmic de Cornellà de Llobregat, al 2023.

Del 3 al 26 de novembre, es porta a terme la 39a Mostra del Còmic ‘Ciutat de Cornellà’, que suma exposicions en diferents punts de la ciutat, la més important, al Castell amb les obres dels guanyadors i de les guanyadores del Concurs de Còmics de la ciutat.

Cornellà tornarà a convertir-se en la capital del còmic durant el mes de novembre. La Mostra del Còmic de Cornellà és una de les cites més veteranes del país, ja que enguany se celebra la 39 edició i reuneix autors consagrats del gènere, a més d’artistes emergents –un exemple són els participants del concurs de còmics-.

El Castell acull, com és habitual, l’exposició i el lliurament de premis a les persones guanyadores del concurs, que s’inaugura el divendres 3 de novembre, a les 20 h. A més d’aquesta exposició, també hi haurà tallers i activitats a centres cívics, instituts, biblioteques, residències, entitats i comerços.

EXPOSICIÓ DEL CONCURS DE CÒMICS ‘CIUTAT DE CORNELLÀ’

La Mostra del Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’ és l’activitat estrella de la programació perquè presenta els guanyadors i a les guanyadores del certamen, a més dels participants. És el tret de sortida de tota la Mostra i és una mena de festa on les vinyetes són les autèntiques protagonistes.

La seva inauguració serà aquest divendres 3 de novembre, a partir de les 20 h, al Castell. Es podrà visitar fins al 26 de novembre i presenta les obres guanyadores i finalistes dels participants de la trenta-novena edició de la Mostra del Còmic.

En aquesta inauguració, també hi serà l’Isabel Bas, la guanyadora del Premi Ivà a la millor historietista professional. És dibuixant, guionista i pintora, que ha treballat a editorials com Cliper, Favencia, Toray o Bruguera.

En el mateix Castell, també es presenta una exposició central titulada ‘Contrapaso: los hijos de los otros. De la idea al papel’. És un homenatge a la dissenyadora gràfica Teresa Valero –responsable del cartell de la Mostra d’enguany- i artista a la qual s’ha dedicat el concurs enguany.

TERROR, THE MUSICAL

Al Centre Cívic del Parc Esportiu Llobregat, es pot visitar aquesta exposició en col·laboració entre TERRORMOLINS i l’Escola Joso. Es podrà visitar del 6 al 25 de novembre.

CÒMIC MADE IN CORNELLÀ: TOMBES I CATACUMBES

Del 6 al 24 de novembre, en el Centre Cívic de Sant Ildefons, es presenta aquesta mostra dedicada al Sergi Díez, guanyador de la millor obra local de l’any passat.

MILLOR HISTORIETA EN CATALÀ

I a l’auditori de Sant Ildefons, del 6 al 25 de novembre, es podrà visitar aquesta exposició que recull les obres premiades amb el premi Millor historieta en català del Concurs de Còmics, des del 2010 fins a l’actual edició. Aquesta exposició es porta a terme amb el suport del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà.

Hi ha moltes activitats vinculades amb la Mostra del Còmic de Cornellà, les podreu trobar totes aquí!

Afegeix un comentari

  • […] Aquesta exposició és el resultat de més de vint anys de viatges de Reboredo per documentar l’impacte del canvi climàtic en diferents països de tots els continents. D’aquesta manera, els assistents no només veuran com s’estan desfent els glacials, sinó que també veuran la sequera extrema en algunes localitats d’Àsia o la pèrdua de rius o llacs a Europa. És una mostra molt interessant, amb instantànies de molta qualitat artística, que farà remoure les consciències dels assistents. […]

Deixa un comentari