Activitats familiars Esports i aire lliure

Excursió al riu!

Proposta d'estiu: excursió pel riu des de Cornellà de Llobregat.

Una proposta divertida, familiar, de natura i esportiva és fer una excursió pel riu. Podeu anar a diferents punts del seu recorregut i, fins i tot, visitar els municipis del nostre costat.

No saps què fer amb la família aquest estiu? No marxeu de vacances? Encara us queden uns quants dies abans de fer-les? Sigui quina sigui la teva situació, aquest estiu sí o sí has d’organitzar una excursió en família pel riu Llobregat. Per què? Perquè és divertit, perquè pots practicar esport o perquè pots parlar de natura i de medi ambient amb els teus fills i/o filles.

D’acord amb la informació del consorci de Turisme del Baix Llobregat, hi ha diferents rutes que es poden seguir per la vora del Llobregat. Per exemple, podeu anar a la desembocadura, cap al Prat, en bicicleta o caminant; o cap al seu naixement, a Castellar de n’Hug –en aquest cas, millor agafar el cotxe, oi?-.

Els espais naturals del Delta del Llobregat

Els espais naturals del Delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat. Per tant, des de Cornellà podeu començar el recorregut. Visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que alberguen. Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes de les infraestructures més importants del país i molt a prop de les principals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya.

Sortida en bici des de Cornellà i pel Delta del Llobregat

Des del camí del riu, entrant per la passera del carrer de la Verge de Montserrat, podeu anar en bicicleta fins a l’Alberg de CENTRE ESPLAI, situat en el Prat. Ho podeu fer en bici o en vehicle particular, tot i que la gràcia és fer-lo en bicicleta des del primer moment. Des d’aquest punt, en pocs minuts arribareu als espais naturals del Delta del Llobregat, una de les zones humides més importants de Catalunya, que conté una gran riquesa de flora i fauna, sobretot d’ocells migratoris. A més, hi ha la possibilitat de fer aquestes rutes acompanyats pels educadors ambientals, perquè ens expliquin totes les peculiaritats d’aquest entorn.

* Important! Reserveu per anticipat per garantir disponibilitat: info@albergueesplaibarcelona.com o 93 474 74 74

Riu i platja, el mateix dia

I, evidentment, una altra possibilitat és anar pel riu Llobregat, caminant o en bicicleta, amb unes motxilles i amb els banyadors posats per recórrer la recta final del Llobregat fins a arribar a les platges del Prat, on podreu refrescar-vos i passar un bonic dia, totalment sostenible i carregat de natura i diversió.

Afegeix un comentari

  • […] i amb l’objectiu de gaudir amb la família d’aquests merescuts dies de desconnexió. Podeu fer excursions en els espais naturals que tenim a prop de Cornellà, o refrescar-vos a les piscines municipals, o gaudir d’un bon llibre amb les propostes […]

  • […] i amb l’objectiu de gaudir amb la família d’aquests merescuts dies de desconnexió. Podeu fer excursions en els espais naturals que tenim a prop de Cornellà, o refrescar-vos a les piscines municipals, o gaudir d’un bon llibre amb les propostes […]

Deixa un comentari