Fins el proper 14 de març es pot veure al Castell de Cornellà l’exposició “Feminista havies de ser”, que reivindica, d’una manera diferent i creativa, el feminisme. La comissària Natza Farré hi proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d’alliberament de les dones per a transformar la societat i assolir la igualtat de gènere.L’exposició, que recentment s’ha fet al Palau Robert, amb més de 70.000 visites, l’organitza la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.
“Feminista havies de ser” reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho.
El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat, i porta a la invisibilització de les dones per a situar-les en un segon terme en molts àmbits. De fet, el masclisme està tan arrelat socialment que sovint passa desapercebut. Ha passat a formar part de la nostra cultura. Els infants del segle XXI no creixen lliures d’estereotips de gènere. Els jocs en la infància esdevenen un gran vehicle de socialització en una societat patriarcal. L’urbanisme i l’espai públic també es converteixen en un lloc per a observar la diferència i la desigualtat. La violència contra les dones evidencia uns fonaments estructurals que han de caure per a poder avançar. En definitiva, una mirada al món que ens envolta ens descobreix que les reivindicacions són justes i absolutament necessàries.
El relat expositiu explica com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones, per situar-les, en molts àmbits, en un segon terme. Per fer-ho, es detallen situacions concretes i injustes, des de la diferència de salaris entre homes i dones fins a l’escassa presència del gènere femení en llocs de lideratge, com també la manca de polítiques de conciliació laboral o l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques.
Del 15 de gener al 14 de març
Diumenges i festius, de 10 a 14 h
De dimarts a divendres, de 17 a 20 h
Castell de Cornellà
Accés lliure